Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevii braileni participa la concursuri de matematica

In ciuda dificultatii acestei materii, elevii braileni sint interesati de intrecerile matematice, fie ele la nivel judetean sau national. La sfirsitul acestei saptamini se desfasoara, la Tirgu Jiu, Concursul Interjudetean de Matematica "Gheorghe Titeica", editia 29. Competitia va fi gazduita de Colegiul National "Tudor Vladimirescu", iar printre cele doua sute de participanti se numara si echipaje de elevi din Braila. S-au inscris in competitie elevii Alexandra Pavel, clasa a V-a - Scoala nr. 23, Alexandra Nicolae si Dana Ilie, clasa a VI-a - Scoala nr. 2. De la clasa a VII-a, participa Andrei Istrate - Colegiul "Nicolae Balcescu", iar de la clasa a VIII-a, Emanuela Popa - Scoala 23 si Andrei Bercaru - Liceul cu Program Sportiv. La echipe, de la Colegiul "Balcescu" mai participa Smaranda Sandu, clasa a IX-a, Eliza Bulimar, clasa a X-a, Andreea Oprisan, clasa a XI-a si Alexandru Andrei, clasa a XII-a. Colegiul "Murgoci" se va prezenta in concurs cu elevii Bogdan Toader, clasa a X-a, si Irina Diaconu, clasa a XI-a. La individual s-au calificat elevii Eugen Gheorghita, Matei Razvan, clasa a IX-a si Adrian Enache, clasa a XI-a, toti trei de la Colegiul "Balcescu", si Teodora Boicescu", clasa a IX-a de la "Murgoci". Elevii vor fi insotiti la Tirgu Jiu de profesoara Puia Geanina.
Alti citiva elevi pasionati de matematica participa pe 26 mai, la concursul de matematica aplicata "Adolf Haimovici" de la Iasi. La acest concurs, judetul Braila va fi reprezentat de elevii Nicoleta Moisoi, Ionela Canipeanu, clasa a XI-a, si Catalin Dragan, clasa a XI-a la Grupul Scolar "Brancusi", alaturi de Nicoleta Secareanu, clasa a X-a, Oana Cazacu, Florin Vintila, clasa a XI-a, toti de la Colegiul Economic "Ion Ghica". Acestia vor fi insotiti de profesoara Roxana Dobrescu.
Lotul olimpic de matematica pentru clasele V-VI este format din elevii Denis Turcu de la "Balcescu" si Alexandra Pavel - Scoala nr. 23, ambii din clasa a V-a, alaturi de Alexandra Nicolae - Scoala nr. 22 si Dana Ilie - Scoala nr. 2, din clasa a VI-a.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii