Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elena Voicu s-a despărţit de HC Dunărea

• portarul care a jucat nouă ani la Brăila a semnat deja cu Măgura Cisnădie • sâmbătă, Voicu poate debuta la noua sa formaţie tocmai împotriva fostelor colege • “Mulţumim Elena Voicu”, este mesajul clubului brăilean către fosta jucătoare

 

Federaţia Română de Handbal a decis pe 9 februarie ca Elena Voicu să devină jucătoare liberă de contract, iar handbalista avea deja “cărţile făcute” cu viitoarea echipă, Măgura Cisnădie. Venită în 2009 la Brăila, Elena Voicu a fost al doilea portar al echipei HC Dunărea până în decembrie 2015 când titulara de drept, Gabriela Dobre şi-a suspendat contractul cu gruparea brăileană deoarece rămăsese însărcinată. Dobre a fost titulară la HC Dunărea timp de nouă ani, de atunci, cu acelaşi succes între buturi, numărul unu, a fost Elena Voicu. Şi Voicu a stat la Brăila tot nouă ani, dar acum a semnat cu Măgura Cisnădie şi probabil că va debuta la noua sa echipă sâmbătă, în Cupa României, tot la Brăila, împotriva fostelor colege.

“Ţinem să precizăm faptul că Elena Voicu nu a fost îndepărtată de la echipă şi că a fost alegerea ei să plece, iar acest lucru reiese clar din faptul că handbalista şi-a depus memoriu nu neapărat pentru recuperarea datoriilor, bani care dealtfel s-au plătit, ci şi pentru a deveni jucătoare liberă de contract”, se menţionează în comunicatul emis de clubul HC Dunărea.

“Totul a început pe 21 decembrie 2017, când Elena Voicu a depus memoriu la Federaţia Română de Handbal, pentru plata salariilor restante dar şi pentru a deveni liberă de contract. Handbalista a fost plătită în luna decembrie, imediat ce finanţarea din partea Primăriei Brăila a fost deblocată, însă aceasta a continuat procedura pentru a deveni liberă de contract. Pe 5 ianuarie 2018 sportivei i s-a admis memoriul făcut la FRH. Însă clubul nostru a inaintat un Apel la forul de la Bucureşti pentru a salva jucătoarea. Dar pe 9 februarie Federaţia s-a pronunţat tot în favoarea handbalistei, astfel că Elena Voicu a devenit jucătoare liberă de contract. În urma deciziei definitive, date vinerea trecută, jucătoarea a refuzat orice tip de negociere cu clubul nostru şi a ales în cele din urmă să părăsească echipa noastră, chiar dacă avea contract iniţial până în 2019. Este o pierdere pentru noi însă nu putem ţine un jucător cu forţa. Elena a spus iniţial că va rămâne până în vară, însă la ultimele negocieri nici nu a vrut să asculte oferta noastră. Este alegerea ei. Noi îi mulţumim pentru tot ce a făcut în toţi aceşti ani pentru Brăila şi pentru echipa noastră şi îi urăm succes pe mai departe”, a precizat George Caranica, preşedintele clubului de handbal brăilean.

“Consider o pierdere importantă din punct de vedere valoric pentru echipă, însă fetele au avut puterea să treacă peste multe momente dificile în acest sezon şi am încredere că vor strânge rândurile şi se vor mobiliza pentru a suplini plecarea Elenei Voicu. Eu am fost informat de conducerea clubului că s-au purtat discuţii pentru continuitate până în vară, la dorinţa jucătoarei, însă între timp handbalista a decis să dea curs altei oferte în acest moment. Vreau să îi mulţumesc Elenei pentru colaborare, de asemenea pentru aportul adus în tricoul echipei Dunărea Brăila şi să îi urez succes la noua echipă”, a declarat antrenorul Florentin Pera.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii