Mergi la conţinutul principal

Efectele consumului de droguri: ochelarii speciali i-au pus în dificultate pe elevi

în această săptămână, polițiștii și reprezentanți ai Centrului Antidrog Brăila au derulat activități de informare a elevilor din cadrul școlii Gimnaziale ”Fănuș Neagu” privind consecințele consumului de droguri, ale implicării în operațiuni ilicite cu astfel de substanțe • s-au purtat discuții cu elevii și pe linia prevenirii traficului de persoane, cu reprezentanți ai Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, s-a vorbit despre pericolul de pe internet, unde are loc de obicei racolarea victimelor traficului de persoane • elevii au testat și ochelarii speciali care dau impresia că sunt sub influența drogurilor sau a alcoolului

 

Polițiști și elevi, față în față! S-au purtat discuții pe linia prevenirii consumului de droguri, cu reprezentanți ai Centrului Antidrog, iar elevii au testat ochelarii care îți dau impresia că ești băut sau drogat, astfel au constatat că este cam greu să îți ții echilibrul. S-au purtat discuții cu elevii și pe linia prevenirii traficului de persoane, cu reprezentanți ai Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, s-a vorbit despre pericolul de pe internet, unde are loc de obicei racolarea victimelor traficului de persoane.

Astfel, în zilele de 13,14 și 15 februarie, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Galați și ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila au derulat,  în sistem integrat, activități de informare a elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale “Fănuș Neagu” privind consecințele consumului de droguri, al implicării în operațiuni ilicite cu astfel de substanțe și despre prevenirea traficului de persoane. “Elevii au primit informații despre efectele negative pe care consumul de substanțe interzise îl are asupra organismului, asupra dezvoltării lor, dar și asupra viitorului, cu accent pe riscul implicării în calitate de victime sau chiar de autori, în diferite fapte ilegale. De asemenea, au fost informați că pot obține ajutor gratuit, în condiții de confidențialitate, pentru a renunța la consumul de alcool, tutun sau droguri ilegale, apelând la reprezentanții Agenției Naționale Antidrog. De asemenea, în cadrul discuțiilor s-a urmărit conștientizarea elevilor cu privire la implicațiile traficului de persoane și comportamentele pe care trebuie să le adopte pentru a nu întreține această formă de abuz sau pentru a nu ajunge în situația de victimă”, au transmis polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

 

Help-line Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane – 0.800.800.678

În cadrul activităților desfășurate la unitatea de învățământ, atât elevii cât și cadrele didactice prezente au fost informați despre formele de manifestare a traficului de persoane, profilul traficanților, etapele recrutării. Specialiștii au vorbit despre urmările pe care le are traficul de persoane asupra victimelor, principalele măsuri care trebuie adoptate pentru prevenirea traficării și instituțiile la care pot apela pentru a obține informații, pentru a solicita ajutor sau a semnala o situație de traficare a unei persoane. A fost promovat și help-line-ul Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane – 0.800.800.678. “Pornind de la rolul pe care internetul îl poate avea în racolarea victimelor traficului de persoane, informațiile transmise au vizat în mod deosebit riscurile la care se expun prin utilizarea rețelelor de socializare fără luarea unor minime măsuri de protecție a datelor personale și le-au fost transmise recomandări pentru utilizarea în siguranță a internetului, precum și pentru gestionarea eventualelor abuzuri din mediul on-line”, au explicat polițiștii. Potrivit reprezentanților IPJ Brăila, activitățile polițiștilor din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității se înscriu în seria demersurilor din cadrul Programului județean de prevenire a victimizării minorilor cu accent pe prevenirea disparițiilor/plecărilor voluntare, a abuzurilor sexuale și a victimizării minorilor prin activități de crimă organizată (trafic și consum de droguri și trafic de persoane) pentru anul 2023.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro