Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ECONOMIC. Canadienii și chinezii au bătut palma pentru construirea a încă două reactoare la Cernavodă

Compania canadiană Candu Energy Inc. a semnat joi un acord de cooperare cu firma China Nuclear Power Engineering Company pentru construcția unităților 3 și 4 de la centrala nucleară de la Cernavodă (România), informează Canada NewsWire preluată de Agerpres.
La centrala de la Cernavodă funcționează deja două reactoare nucleare de tip CANDU 6 care au intrat în funcțiune în 1996 și 2007. Împreună, aceste două reactoare asigură aproximativ 20% din producția de energie electrică a României.
Acordul semnat joi vine ca urmare a unei scrisori de intenție semnată de firma mamă a CNPEC, grupul China General Nuclear Power Group, și Societatea Națională Nuclearelectrica (SNN) în luna noiembrie 2013 pentru investiții în dezvoltare a două noi reactoare la centrala de la Cernavodă.
La începutul acestei luni, ministrul Economiei, Constantin Niță, declara că România speră să ajungă la un acord cu firma China General Nuclear Power Holding Corp. cu privire la construcția a două noi reactoare la centrala nucleară de la Cernavodă, cel mai târziu până în primăvara lui 2015. Ministrul Economiei a precizat că România este hotărâtă să continue cu planurile vizând construcția de noi reactoare la centrala de la Cernavodă în ideea de a echilibra producția de energie pe fondul creșterii rapide a producției de energie din surse regenerabile.
România s-a adresat investitorilor chinezi pentru modernizarea sistemului său energetic după ce companii precum ArcelorMittal și Enel s-au retras din proiectul construirii reactoarelor 3 și 4.
Like / Share

Comentarii