Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ECONOMIC. Încă o bilă neagră pentru Guvern: România are cea mai mare scădere anuală a lucrărilor de construcții din UE

România a avut, în luna iunie 2014, comparativ cu luna iunie 2013, cea mai scădere a lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană, minus 13,1%, urmată de Portugalia (minus 10,3%) și Slovacia (minus 5,0%), arată datele prezentate miercuri de Oficiul european de Statistică (Eurostat), preluate de Agerpres.
La nivelul Uniunii Europene (UE 28), lucrările de construcții au scăzut cu 0,5% în ritm anual în luna iunie, în timp ce în zona euro lucrările de construcții au înregistrat un declin anual de 2,3%.
De asemenea, România se situează și pe primele locuri în ceea ce privește scăderea lucrărilor de construcții în luna iunie 2014 comparativ cu luna mai 2014, cu un recul de 2,6%, scăderi mai mari fiind înregistrate doar în Ungaria, minus 7,5%, și Spania, minus 2,9%. Lucrările de construcții în UE au înregistrat o scădere de 0,3%, iar în zona euro au scăzut cu 0,7%.
În cazul României, conform datelor prezentate de Institutul Național de Statistică (INS), volumul lucrărilor din construcții a crescut ca serie brută cu 11,5%, în luna iunie, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate a scăzut cu 2,6%. Față de luna corespunzătoare a anului 2013, volumul lucrărilor de construcții a scăzut, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 13,0%, respectiv cu 11,5%.
Like / Share

Comentarii