Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Echipa de junioare I a LPS-ului a pasit cu dreptul in noul sezon competitional

Campionatul National de handbal rezervat junioarelor I a pornit deja la drum. In prima etapa echipa LPS-ului brailean a cistigat la scor, 41-26, pe teren propriu, partida cu CSS Tulcea, si datorita golaverajului s-a instalat pe primul loc in grupa C.
"A fost un meci usor, insa in urmatoarele saptamini va trebui sa punem accentul pe pregatirea fizica deoarece, daca vom ajunge la forma pe care eu o doresc, vom putea cistiga etapa urmatoare la Otelul Galati si o sa luam o optiune serioasa pentru calificarea la turneul semifinal. Sint trei echipe care vizeaza primele doua pozitii, LPS Braila, CSS Constanta si Otelul, dar pentru ca noi vom alinia aceeasi echipa ca si in campionatul precedent, avem sanse foarte mari sa accedem in urmatoarea faza a competitiei", a declarat profesorul Ion Bucovala.
Cea mai buna jucatoare de pe teren in partida inaugurala a turului a fost Nicoleta Esanu, care a facut tot ce si-a propus in acest meci, ea fiind de altfel si principala marcatoare a gazdelor.
LPS Braila a evoluat in urmatoarea formula: Andreea Dascalu - Alexandra Popa, Nicoleta Esanu, Elena Dutu, Roxana Paleru, Ana Maria Florea, Claudia Soalca. Pe parcursul intilnirii in locul lui Florea a mai evoluat junioara II, Iuliana Bragau.
Pe data de 10 octombrie, LPS Braila va juca la Otelul Galati, in etapa a treia, programata pe 25 octombrie, formatia braileana va juca pe teren propriu in compania celeilalte echipe galatene, CSS, va urma din nou un joc la Braila, pe 1 noiembrie cu Axiopolis Cernavoda, iar in ultima runda a turului, elevele profesorului Ion Bucovala vor evolua la Constanta.

Rezultatele inregistrate in prima etapa:
HC Otelul Galati - CSS Galati 31-19 (16-11)
LPS Braila - CSS Tulcea 41-26 (17-9)
CS Axiopolis Cernavoda - CSS nr. 1 Constanta 24-26 (8-12)

Clasament:
1 LPS Braila 1 1 0 0 41-26 2
2 HC Otelul Galati 1 1 0 0 31-19 2
3 CSS nr. 1 Constanta 1 1 0 0 26-24 2
4 CS Axiopolis Cernavoda 1 0 0 1 24-26 0
5 CSS Galati 1 0 0 1 19-31 0
6 CSS Tulcea 1 0 0 1 26-41 0

Handbalistele junioare II sustin in aceasta saptamina primele examene

Echipa de junioare II a Liceului cu Program Sportiv, antrenata de profesorul Eugen Jelesneac, va participa in week-end-ul acesta la primul turneu de sala care este organizat de LPS Buzau. In afara de clubul organizator si de LPS Braila, din grupa C mai fac parte alte patru formatii, CSS 1 Constanta, CSS Galati, Gr. Sc. 1 Mai Ploiesti si CSS Slobozia.
Cel de-al doilea turneu va avea loc la Braila, in perioada 10-12 octombrie.
Junioarele III ale LPS-ului, pregatite de profesorul Viorel Alexandru vor intra in scena abia in luna octombrie. Repartizate in grupa D, brailencele vor participa la primul turneu de sala la Cernavoda, in perioada 3-5 octombrie, alaturi de clubul gazda, Axiopolis, CSS 1 Constanta, CSS Tulcea si LPS Galati.

LPS Braila organizeaza in week-end primul turneu din grupa B

Si formatiile masculine ale LPS-ului sint in febra pregatirilor.
Juniorii I pregatiti de Nicolae Tonita vor sustine primul joc din tur pe data de 21 septembrie, pe teren propriu in compania omologilor de la LPS Onesti. De fapt, brailenii pot acumula maximum de puncte in primele doua etape deoarece si in cel de-al doilea meci ei vor juca tot in propriul fieff cu CSS Galati.
Din grupa B, in afara de formatiile mentionate mai fac parte alte cinci echipe, LPS Focsani, CSS 1 Constanta, CSS Medgidia, LPS Buzau si CSS Tecuci.
La sfirsitul acestei saptamini vor intra in scena si juniorii III, de la grupa profesorului Sorin Meca, insa ei au sansa de a evolua, in primul turneu chiar pe propriul teren. Din grupa B, fac parte cinci echipe, CSS Galati, LPS Braila, LPS Buzau, CSS Tecuci si LPS Onesti.
Dupa numai o saptamina, in perioada 25-28 septembrie, Braila va fi gazda si al primului turneu de sala al grupei C, cel rezervat juniorilor II. LPS-ul se va lupta pentru accederea la turneul semifinal cu alte sase formatii, CSS Medgidia, CSS 1 Constanta, Axiopolis Cernavoda, CSS Galati, LPS Buzau, CSS 1 Constanta II.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii