Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Echipa de fotbal a Şcolii Fănuş Neagu, locul al 4-lea la turneul final al ONSS

• formaţia pregătită de profesorul Viorel Ivan a fost oprită din cursa pentru medalii de o greşeală de arbitraj • Robert Roman a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului final, dar şi golgeterul acestuia

 

La faza naţională a turneului final de fotbal din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, competiţie rezervată elevilor din ciclul primar, care a reunit la Focşani primele opt echipe din ţară, formaţia şcolii Fănuş Neagu s-a clasat pe locul al patrulea. Echipa pregătită de profesorul Viorel Ivan a câştigat cu 2-0 meciul cu o adversară din Bucureşti, apoi a remizat, 1-1, cu reprezentanta judeţului Alba Iulia, iar în ultimul meci s-a impus cu 2-0 în faţa echipei judeţului Gorj, astfel că a încheiat faza grupelor pe primul loc. Locul al doilea în grupa B a fost adjudecat de echipa judeţului Alba Iulia iar din grupa A s-au calificat în ordine reprezentantele judeţelor Prahova şi Suceava.

În semifinale, din cauza faptului că arbitrii nu au respectat regulamentul privind timpul regulamentar de joc, echipa brăileană a pierdut la loviturile de departajare de la 7 metri meciul cu echipa din Suceava. Formaţia brăileană a primit însă un premiu special, Robert Roman fiind desemnat cel mai bun jucător al turneului final dar şi golgeterul acestuia.

“Pot spune că doar neşansa şi o greşeală de arbitraj au fost cauzele care au dus la pierderea meciului cu echipa din Suceava . Am marcat în minutul 7 din repriza a doua, iar în minutul 10 arbitrii trebuiau să fluiere finalul partidei. În regulament se specifică foarte clar că meciul se poate prelungi doar pentru executarea unei lovituri de la 7 metri. Însă arbitrii au prelungit repriza a doua şi în minutul 11 Suceava a egalat, astfel că imediat s-a trecut la executarea loviturilor de departajare pentru desemnarea învingătoarei. Mi-a fost foarte greu să-mi motivez elevii pentru loviturile de departajare după ce am primit acel gol din prelungiri. Suntem mândri că am ajuns la turneul final şi am ocupat locul al patrulea, unul cu care ne mândrim. Felicit copii pentru seriozitate, ambiţie, determinare şi pentru faptul că au reprezentat cu succes şcoala Fănuş Neagu dar şi judeţul Brăila. Tot pe acestă cale, vreau să mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi”, a declarat profesorul Viorel Ivan.

Lotul echipei şcolii Fănuş Neagu: Victor Păcală, Rareş Crăciun, Robert

Dragomir, Andrei Duma, Silviu Băiceanu, Robert Roman, Victor Lazăr,

Rareş Bălănică, Rareş Jataruc, Eduard Mihalcia, Radu Muscă.
Categorie articol: 

Comentarii