Mergi la conţinutul principal

Echipa Academiei Caţavencu pleacă pentru a fonda o nouă publicaţie satirică

Pe coperta următorului număr al revistei, echipa mulţumeşte cititorilor şi anunţă implicarea într-un nou proiect: "Vă mulţumim că aţi stat alături de noi 20 de ani! Următorii 20 încep săptămâna viitoare cu aceeaşi echipă, într-o nouă revistă".
Pe ultima pagină, directorul editorial al publicaţiei, Doru Buşcu, comentează preluarea mărcii Academia Caţavencu de către Adamescu, explicând astfel şi motivele divorţului în masă de noul proprietar. "Academia Caţavencu s-a ciocnit cu un asteroid. Un nor toxic şi uriaş s-a răspîndit pe suprafaţa revistei, toate formele de viaţă inteligentă s-au pitit printre pagini, iar dinozaurii fondatori sînt ameninţaţi cu dispariţia. Familia Adamescu e o formaţiune stelară, cu stelele presărate pe epoleţii meteoritului-tată, care umblă de la un timp prin galaxia Gutenberg după o traiectorie trasată la PDL. (...) A vrut el, Dan Adamescu, să aibă la butonieră Academia Caţavencu, oricît de scump l-ar costa. Uite aşa! Putem admite şi această logică emoţională. Dar ce e Academia Caţavencu? E cumva o fabrică de cărămizi care produce paralelipipede din lut ars? E o hală în care muncitorii stau aliniaţi în halate şi dau din mîini mecanic, cu mintea la filmul pentru adulţi programat deseară? Parcă nu. Academia Caţavencu e o echipă. O istorie. O stare de spirit. O voinţă. E, parafrazîndu-l pe ţuţea, o sumă lirică de idei rebele. Prin urmare, dacă îţi propui s-o ai, trebuie mai întîi s-o cunoşti. S-o înţelegi, să-i faci curte, să vezi dacă nu cumva se sperie de tine. În nici un caz s-o violezi la licitaţie şi s-o tîrăşti după aia la casa de căsătorii. (...) O echipă de rezervă stă în aşteptare. În noua ei formulă, Academia Caţavencu urmează să fie repopulată cu oameni ascultători. (...) În afacerea Adamescu, oamenii de la Caţavencu se opresc aici. Dar ei continuă să meargă pe alt drum. A fost frumos şi urmează să mai fie", scrie Buşcu, în numărul ce va apărea miercuri, 22 iunie.
Dan Adamescu, care deţine, printre altele, cotidianul România Liberă, a câştigat în 14 iunie, la licitaţie, marca Academia Caţavencu, urmând să plătească pentru aceasta 882.654 de euro, inclusiv TVA.
O altă licitaţie pentru marca Academia Caţavencu a avut loc la 26 mai şi a fost câştigată, pentru 1,6 milioane de euro, de directorul editorial al publicaţiei omonime, Doru Buşcu. Aceasta a avut la dispoziţie cinci zile lucrătoare pentru a plăti suma, însă nu a reuşit acest lucru, astfel că licitaţia a fost reluată.
Buşcu nu a participat şi la licitaţia din 14 iunie.
Licitaţia publică a fost organizată de lichidatorul judiciar al Caţavencu S.A., ca urmare a declanşării procedurii de faliment a societăţii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro