Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ebola a provocat moartea a 1.350 de persoane

Pe lângă cele 106 decese, OMS anunţă că s-au înregistrat încă 221 de cazuri confirmate, probabile sau suspecte în cele patru ţări din Africa de Vest (Liberia, Guineea, Sierra Leone şi Nigeria) afectate de virusul Ebola.
În total, de la declanşarea epidemiei, OMS a identificat 2.473 de cazuri, dintre care 1.350 mortale.
Liberia, plasată sub interdicţii de circulaţie de miercuri în contextul răspândirii epidemiei, a înregistrat cele mai multe noi decese (95) şi încă 126 de cazuri de infectare cu Ebola. În total, 972 de cazuri au fost înregistrate în Liberia, dintre care 576 mortale.
În Sierra Leone, nouă persoane atinse de Ebola au murit şi 59 de noi cazuri au fost înregistrate. Bilanţul acestei ţări este de 907 cazuri înregistrate, dintre care 374 mortale.
În Guineea, unde s-a înregistrat primul caz, există două noi decese şi alte 36 de cazuri. Bilanţul în această ţară este de 579 de cazuri, dintre care 396 mortale.
În ceea ce priveşte Nigeria, OMS anunţă că nu a înregistrat vreun alt caz. Ţara cea mai populată din Africa de Vest a înregistrat 15 cazuri, dintre care 5 mortale.
La 8 august, OMS a decretat o urgenţă de sănătate publică la nivel mondial contra acestei epidemii de febră hemoragică fără precedent şi a recomandat luarea unor măsuri de excepţie în ţările afectate.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii