Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dupa mai bine de un deceniu, o echipa de juniori I se califica la un turneu semifinal

De multi ani cei care dirijeaza fotbalul brailean s-au orientat in exclusivitate spre jucatori din afara judetului Braila. Din motive numai de ei stiute, indiferent de numele celor care au condus echipa fanion a orasului, la Braila s-au perindat foarte multi jucatori galateni care nu au evoluat niciodata cu sufletul pentru fosta Dacia sau actuala CF Braila. Pe rind, fostii sefi au aruncat praf in ochi iubitorilor de fotbal locali cu lozinci precum "Obiectivul nostru primordial il reprezinta Centrul de copii si juniori", dar nu s-a facut nimic concret in acest sens. Fotbalul juvenil la Braila a fost sustinut mai mult de parintii copiilor decit de club.
Cu toate obstacolele pe care au fost nevoiti sa le depaseasca, antrenorii de la echipele de copii si juniori au demonstrat ca si-au meritat salariile pe care le-au primit, si ca pot face performanta.
Exemplul cel mai graitor il reprezinta calificarea echipei de juniori I ai CF-ului la turneul semifinal, performanta care vine dupa mai bine de zece ani de seceta in rezultate. Cel care i-a calauzit pe fotbalistii braileni spre acest frumos succes este antrenorul Vasile Darie.
In conditii vitrege, Darie a reusit sa-i motiveze pe elevii sai la cele mai importante partide. Echipa de juniori I a cistigat derby-ul de la Farul, iar in ultima etapa a campionatului a invins-o pe Delta chiar la Tulcea, cu toate ca formatia dobrogeana era motivata de Real Constanta, contracandidata brailenilor.
Fara Hristian si Balaban cedati la echipa de seniori pentru partida cu Cetatea, dar si fara Mihai Munteanu, accidentat, formatia lui Darie a controlat in permanenta jocul de la Tulcea. Junioriibraileni au ratat citeva ocazii de a deschide scorul, in prima repriza prin Mindroasa si Viorel Nicolae. La capatul unei actiuni personale, in minutul 78 Mindroasa a marcat unicul gol al meciului si astfel CF Braila a ajuns la turneul semifinal.
Acum este momentul ca oficialitatile locale sa-si intoarca privirile spre fotbalul brailean pentru ca la echipa lui Darie sint multi jucatori care in campionatul urmator pot pune umarul la revenirea CF-ului in cel de al doilea esalon fotbalistic al tarii.
Si atentie, nu numai la Darie sint copii talentati, ci si la Tudorel Cotiga, Adrian Petrache sau Nicu Pascu. Este momentul sa se renunte la rezultatele de moment si sa se treaca la o sustinere adevarata si concreta a fotbalului juvenil brailean.
In partida de la Tulcea, echipa de juniori I a lui Vasile Darie a avut urmatoarea componenta: Tudor - Naghi, Mazilu, V. Nicolae - Preda, Huba, Sisu (min. 65: Ciocianu), Negulescu - Harabagiu - Mindroasa (min. 88: Dragoi), V. Ion.
Categorie articol: 

Comentarii