Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

După modelul “o cafea cu USR”, PSD îi invită pe brăileni la 2 mici şi-o bere

USR Brăila încearcă să facă paşi timizi către brăileni pentru că, să nu uităm, în următorii 2 ani vom avea alegeri din 6 în 6 luni. Iar metoda aleasă de cei de la USR Brăila chiar mi se pare ok. Ei i-au invitat pe brăileni la o cafea la sediul partidului, să se cunoască, să discute, să dialogheze pe diverse teme, într-un cuvânt să socializeze.

Cei de al PSD Brăila, vulpoi bătrâni, şi-au zis că nu e cazul să stea cu mâna-n slip, chit că în continuare sunt pe primul loc în preferinţele electoratului brăilean.

Întrebarea era la ce anume puteau cei din PSD să îi invite pe brăileni? La o cafea nu mergea, căci se numea că i-au plagiat pe cei de la USR. Ar fi putut să îi invite la masă, la o friptură ceva, însă pesediştii brăileni, se ştie, umblă cu ariciul în buzunar.

Am auzit că s-a făcut şedinţă la PSD Brăila, cu Rotaru în capul mesei, şi s-au pus pe tapet toate variantele posibile şi imposibile pentru întâlnirea cu alegătorii brăileni. Unii au spus că ar fi indicat să se găsească aşa, pe stomacul gol, cam ca în campania electorală, când pesediştii vin doar să strângă mâini şi, evident, voturi.

Mai exista varianta ca pesediştii să îi invite pe brăileni acolo unde ei merg extrem de des – şi anume la furat – dar au apărut voci care au realizat că asta ar fi prea de tot.

În final, s-a stabilit că alegătorii vor fi invitaţi la 2 mici şi-o bere, cum se proceda pe timpul serbărilor câmpeneşti, atunci când partidul condus de domnul Iliescu dădea de mâncat & băut din bani publici.

Tradiţia se va păstra, în sensul că nota de plată pentru micii şi berea care se vor afla pe mesele întinse la sediul PSD Brăila vor fi plătite din banii afaceriştilor care speră să obţină lucrări cu Primăria Brăila sau chiar să prindă un loc eligibil pe liste la alegerile viitoare.

În concluzie, dacă la sediul USR va mirosi a cafea, la sediul PSD Brăila va puţi a usturoi şi a râgăială de la bere. (Ion ILIESCU - MICESCU)
Categorie articol: 

Comentarii