Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

După 31 de ani, Brăila are 4 echipe în Liga a III-a

• după Dacia Unirea, CS Făurei, Viitorul Ianca şi Sportul Chiscani revine în acest eşalon fotbalistic • “Suntem între primele 3 judeţe din ţară la capitolul promovabilitate în Liga a III-a”, spune Laurenţiu Vărgatu

 

Duminica trecută Sportul Chiscani a remizat, 0-0, cu Avântul Valea Mărului în finala mini-turneului rezervat Regiunii 7, Sud-Est, şi a promovat, de pe primul loc, în Liga a III-a. Astfel se continuă tradiţia din ultimii ani, care situează judeţul Brăila printre primele 3 din ţară la capitolul promovabilitate în cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării. Lucru confirmat şi chiar scos în evidenţă de Laurenţiu Vărgatu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Brăila, într-un interviu acordat cotidianului Obiectiv Vocea Brăilei.

 

- Cum comentaţi modul în care s-a finalizat campionatul Ligii a IV-a?           

- Încă o dată s-a demonstrat că nivelul campionatului Ligii a IV-a din judeţul nostru este unul ridicat. Dovada o avem şi în acest an când campioana Ligii a IV-a, Sportul Chiscani, a promovat în Liga a III-a, după două meciuri în care a fost superioară omologelor din judeţele Vrancea şi Galaţi. Iar la acest moment avem patru echipe în acest eşalon, Dacia Unirea, CS Făurei, Viitorul Ianca, Sportul Chiscani. O performanţă care s-a mai înregistrat în urmă cu 31 de ani în judeţul Brăila.

 

- A devenit deja o tradiţie a ultimilor ani?

- Da, cred că ultimii ani suntem între primele 3 judeţe din România la capitolul promovabilitate în Liga a III-a.

 

- Ediţia 2019-2020 a Ligii a IV-a a fost una deosebită?

- Pandemia de Covid-19 a dat peste cap toate competiţiile sportive din România. Dar fotbalul a fost totuşi un sport care, în anumite condiţii, s-a putut relua. Şi AJF Brăila şi-a dorit ca echipa campioană a Ligii a IV-a, cea care urma să meargă la barajul de promovare în Liga a III-a, să fie stabilită pe teren. Cele două echipe care s-au întâlnit în dublă manşă, Victoria Traian şi Sportul Chiscani au înţeles care sunt cerinţele pentru ca aceste meciuri să se poată disputa. Au respectat protocolul impus de Ministerul Sănătăţii şi Federaţia Română de Fotbal. Cele două partide s-au disputat, iar Sportul Chiscani şi-a câştigat în teren, dreptul de a participa la mini-turneul de promovare în Liga a III-a. Unde de altfel şi-a realizat obiectivul.

 

- Care credeţi că a fost atu-ul echipei Sportul Chiscani în realizarea acestui obiectiv?

- Felicit echipa din Chiscani pentru modul profesionist în care a abordat “dubla” cu Victoria Traian precum şi cele două meciuri cu campioanele judeţelor Vrancea şi Galaţi. Dar implicit, îl felicit şi pe primarul comunei Chiscani, Costică Cojea, pentru implicarea sa în acest proiect. Pentru condiţiile optime pe care domnul Cojea le-a oferit echipei de fotbal. La acest capitol al organizării a stat mai bine Sportul Chiscani. M-aş bucura ca tot mai mulţi primari să se implice în formarea unor echipe de genul celei de la Chiscani.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii