Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Duşmani în realitate, prieteni pe Facebook

Peste jumătate dintre utilizatorii reţelei de socializare Facebook au în lista de prieteni şi persoane cu care nu şi-ar dori să petreacă timpul în viaţa de zi cu zi, însă nu renunţă la "prietenia" acestora întrucât vor să ştie ce se întâmplă nou în viaţa lor, se arată într-un sondaj recent.
Peste 2.570 de adulţi americani care folosesc în mod regulat reţelele de socializare au luat parte la acest sondaj, fiind chestionaţi în legătură cu modul în care îşi folosesc conturile de social media, informează dailymail.co.uk, citat de mediafax.ro. Întrebaţi cam câţi prieteni au pe Facebook, media a fost de 671.
În urma sondajului s-a stabilit că 68% dintre utilizatorii reţelei de socializare Facebook au prieteni pe care nu-i plac şi aproape jumătate dintre ei i-ar evita pe aceştia dacă i-ar întâlni pe stradă.
Dar persoanele care au făcut parte din grupul de studiu au recunoscut că nu vor să renunţe la "prietenia" cu aceştia pe reţeaua de socializare, pentru că astfel n-ar mai putea fi "indiscreţi" şi nu ar mai putea să le urmărească activitatea.

Doar 3% din lista de prieteni chiar sunt prieteni

Întrebaţi pe câţi dintre utilizatorii pe care îi au în lista de Facebook i-ar considera prieteni adevăraţi, respondenţi au specificat, în medie, doar 18, ceea ce nu înseamnă nici măcar 3 procente din întregul lor grup.
Potrivit sondajului, 20% dintre utilizatorii de pe reţeaua de socializare Facebook au spus că au luat parte la discuţii în contradictoriu pe site şi aproape jumătate dintre aceştia au precizat că motivul a fost un mesaj al altui utilizator despre care au crezut că îi viza pe ei.
Potrivit sondajului, motivele pentru care utilizatorii Facebook continuă să rămână prieteni cu persoanele pe care nu le agreează sunt: le place să vadă ce se mai întâmplă în viaţa acestora (68%), fac parte din familie sau fac parte din familia unei persoane iubite (57%), sunt colegi sau foşti colegi cu care au nevoie să ţină legătura (54%), aceştia s-ar supăra dacă i-ar scoate din lista de prieteni (50%), avându-i ca prieteni au posibilitatea să vadă ce fac alte persoane, de exemplu, copiii acestora (31%).

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii