Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Duş rece pentru HC Dunărea

• formaţia brăileană şi-a subestimat adversara şi a pierdut la un gol, 23-22, la AHCM Slobozia • înfrângerea elimină echipa de la Dunăre din Cupa României

 

AHCM Slobozia a evoluat cu o mare ambiţie, de multe ori peste limita impusă de regulament, Axinte fiind cea mai busculată, şi a reuşit să producă surpriza optimilor eliminând o echipă brăileană, HC Dunărea, care nu de mult, în capitală, a fost egala campioanei CSM Bucureşti.

Pe ansamblu, prima repriză a fost una echilibrată. Georgescu şi Obedeanu au înscris primele goluri ale partidei şi AHCM s-a desprins la două goluri însă replica formaţiei vizitatoare a venit imediat, Shutska şi Dache au înscris şi egalitatea s-a restabilit. Echipa gazdă a reuşit să treacă din nou în avantaj, iar la 3-2 pentru AHCM, Polocoşer a parat o aruncare de la 7 metri executată de Vătu. Totuşi, la acţiunea de atac următoare, Vătu a restabilit egalitatea, 3-3, în minutul 8. Tot echipa gazdă a fost însă cea care a dictat ritmul jocului, iar AHCM-ul s-a desprins la trei lungimi, 7-4, în minutul 13. Formaţia brăileană a refăcut repede diferenţa de scor, a egalat la 7-7, a preluat pentru prima dată conducerea pe tabelă, 8-7, după golul marcat de Vătu şi se putea desprinde la două lungimi dacă Axinte ar fi transformat o aruncare de la 7 metri. AHCM a marcat de două ori, HC Dunărea o dată şi prima repriză s-a încheiat la egalitate, 12-12.

În repriza a doua, echipa lui Aurelian Roşca a avut câteva momente ceva mai bune, a condus cu 14-12 în minutul 37, cu 17-14 în minutul 43 şi brăilencele se condiderau deja învingătoare. HC Dunărea a mai condus o singură dat 20-19, în minutul 52, apoi jocul formaţiei de la Dunăre a fost unul anost, iar AHCM Slobozia, liderul Seriei A, a Diviziei A, a câştigat partida cu 23-22.

O înfrângere dureroasă, care aduce jucătoarele brăilene cu picioarele pe pământ şi le reaminteşte de ce se află în acest moment în coada clasamentului Ligii Florilor.

“O sincopă din partea fetelor noastre dar sunt convins că în cele două săptămâni de pauză care vor urma până la meciul cu Vâlcea lucrurile se vor îndrepta şi handbalistele noastre vor arăta alceva în teren”, ne-a declarat profesorul Marian Neta, vicepreşedintele clubului HC Dunărea.

Pentru HC Dunărea au marcat Dache 10 goluri, Vătu 5, Munteanu 2, Berescu 1, Krnic 1, Diana Axinte 1, Gheorghe 1, Shutska 1.
Categorie articol: 

Comentarii