Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Duş rece pentru elevii lui Florentin Petre

• Dacia Unirea şi-a creat ocazii dar nu a avut om de gol şi a pierdut cu 2-1 la Sporting Lieşti • după această înfrângere, formaţia brăileană a coborât pe locul al 4-lea în clasamentul Seriei a II-a

 

Dacia Unirea a pierdut al doilea meci din acest tur de campionat, 1-2, în deplasarea de la Sporting Lieşti şi a coborât pe locul al patrulea în clasamentul Seriei a II-a a Ligii a III-a. Formaţia pregătită de Florentin Petre a avut o posesie a mingei superioară faţă de cea a echipei gazdă, şi-a creat destule ocazii de a înscrie, cele mai multe în repriza a doua, dar nu a avut om de gol. Trebuie însă precizat faptul că Sporting Lieşti a marcat două goluri imparabile.

Prima repriză a meciului de la Lieşti dintre Sporting şi Dacia Unirea nu s-a ridicat la nivelul unui derby. Ambele combatante au evoluat prudent, dar şi aşa, echipa gazdă a plecat la cabine cu un avantaj minim, graţie golului foarte frumos, marcat în minutul 17 de Adrian Grigoraş, care, de la 14 metri, a trimis mingea sub transversala porţii apărate de Andrei Cristian, un portar foarte tânăr transferat de formaţia brăileană de la FCSB. Dar trebuie menţionat faptul că portarul Daciei nu a avut nicio şansă la golul primit. În rest, iniţiativa a aparţinut brăilenilor. Dacia Unirea a obţinut două lovituri libere, ambele executate de Patrick Petre, dar care au rămas fără rezultat pe tabela de marcaj.

Petre şi-a mai încercat şansa de la distanţă în minutul 24 dar mingea şutată de el a fost respinsă în corner, de portarul Vădeanu.

La trei minute de la reluare, Dacia Unirea a restabilit egalitatea. Formaţia de la Dunăre a obţinut un corner, Patrick Petre a centrat în faţa porţii, iar Shedrack a trimis mingea, cu capul, în plasa porţii apărate de Vădeanu, min. 48: 1-1.

În minutul 52, oaspeţii au avut în două rânduri şansa de a intra în avantaj. Petre a şutat la poartă dar Vădeanu a reuşit să evite golul, trimiţând mingea în corner. Petre a executat lovitura de la colţul terenului, Shedrack a recentrat în faţa porţii dar mingea trimisă spre poartă de Lungu a fost din nou respinsă, in extremis, de portarul gazdelor până la Batchabi care de data aceasta a şutat imprecis. În minutul 60 Vădeanu a reţinut mingea şutată de Cocîrlă, dar cinci minute mai târziu Dacia Unirea a înscris prin Paliu, însă reuşita sa a fost anulată de arbitrul asistent de pe acea parte, pe motiv de ofsaid.

În ultimele zece minute s-a jucat cu garda jos. În minutul 81, Ştefan Lupu a trimis mingea sub transversală şi Sporting a preluat din nou conducerea.

Dacia Unirea a avut o dublă şansă de a restabili egalitatea în minutul 84 dar nu a înscris. Şi cum ocaziile se răzbună, Sporting a obţinut un penalty în minutul 86. Andrei Cristian a intuit colţul şi a parat mingea şutată de la punctul cu var, de Bârlădeanu. În primul minut al prelungirilor părţii secunde, Batchabi a căzut în careul gazdelor, după un duel cu un adversar, dar centralul partidei nu a dictat penalty pentru oaspeţi şi partida s-a încheiat cu victoria la limită, 2-1, a formaţiei Sporting Lieşti.

Dacia Unirea: A. Cristian – Cocîrlă, Paliu, Shedrack, Păvălache – Sava (min. 60: V. Robu), Lungu, Apostolache (min. 46: Zamfir), Vîlceanu – P. Petre, Batchabi.

 

Rezultatele înregistrate în etapa a 6-a:

Sporting Lieşti - Dacia Unirea Brăila 2-1

Suporter Club Oţelul Galaţi - CSM Bacău 4-0

Sportul Chiscani - CS Făurei 1-1

CSM Râmnicu Sărat - CSM Focşani 0-2

Avântul Valea Mărului - Viitorul Ianca 0-0
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii