Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dragomir: Remanierea lui Carmen Dan de la Ministerul de Interne, una benefică

* PSD-istul și în același timp primarul municipiului, Marian Dragomir, susține că schimbarea lui Carmen Dan de la Interne ar fi o decizie bună, având în vedere activitatea ei din această instituție și modul de gestionare al momentului “10 august” * în schimb, Dragomir vrea ca Petre Daea să rămână la Agricultură

 

 

Pe fondul remanierii de toamnă anunțată de premierul Viorica Dăncilă, social-democratul Marian Dragomir a declarat că este bine să fie schimbați miniștrii care nu au avut activitate în instituția pe care o conduc. Spre exemplu, Carmen Dan, cea care conduce Ministerul Afacerilor Interne (MAI), cunoscută ca o apropiată a fostului lider PSD, Liviu Dragnea, ar trebui schimbată din funcție. Dragomir consideră că activitatea pe care aceasta a desfășurat-o la minister nu o recomandă pentru a mai rămâne pe poziție. Acesta a dezaprobat modul în care Dan a gestionat momentul “10 august”, când au existat ciocniri violente între forțele de ordine și manifestanți, la “Protestul Diasporei” de anul trecut.

“Apropierea față de o persoană sau de alta contează mai puțin, activitatea contează mai mult. Dacă remanierea este justificată din punct de vedere al lipsei activității, da, sunt de acord cu ea. Au fost mai multe discuții, dar având în vedere și istoricul pe care doamna ministru Carmen Dan îl are vizavi de activitatea Guvernului și față de alte chestiuni, cred că ar fi o schimbare benefică. Aici mă refer și la modul de gestionare al momentului «10 august»”, a declarat Marian Dragomir

În schimb, social-democratul brăilean îl preferă pe Petre Daea, ministrul Agriculturii, ca membru al Guvernului și pe viitor. “Din punctul meu de vedere, de când e ministru, toate subvențiile pentru agricultură, inclusiv cele complementare, au fost acordate la timp, a fost distribuită apă în toate canalele de irigații. Județul Brăila este pe primul loc în ceea ce înseamnă suprafață irigată, număr de contracte încheiate. Nu aș vedea benefică schimbarea domnului Daea”, a adăugat Dragomir.

Premierul României, Viorica Dăncilă, a anunțat, în urmă cu câteva zile, că începe evaluarea cabinetului de miniștri. În funcție de această evaluare, va decide pe cine remaniează. Conform unor surse din PSD, citate de Digi24, în fruntea listei se află ministrul de Interne, Carmen Dan, și ministrul Agriculturii, Petre Daea. Pe lângă aceste două nume date ca sigure, în PSD se vorbește și despre remanierea ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, precum și a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, informează Digi24. Alte nume vehiculate pentru remaniere ar fi Ana Birchall (ministrul Justiției), Teodor Meleșcanu (ministrul de Externe), Anton Anton (ministrul Energiei), ultimii doi fiind din partea ALDE.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii