Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dragnea nu are încredere în Iohannis

Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat că Gabriel Oprea poate face faţă funcţiei de prim-ministru şi că PSD nu ar putea rămâne într-un Guvern în care nu are premierul.
„Domnul Oprea cred poate să facă faţă funcţiei de prim ministru, are suficientă experienţă (...) dar, din punct de vedere politic, PSD nu poate să rămână într-un guvern în care premierul nu este stabilit de către PSD. Nu se poate, politic, nu se poate (...). Este partidul cel mai mare din această coaliţie, trebuie să aibă conducerea guvernării „ a spus Dragnea, adăugând însă că nu este convins că Victor Ponta va demisiona pentru a se ajunge într-o asemenea situaţie. El a adăugat că nu are o garanţie că preşedintele Klaus Iohannis va numi un premier din partea PSD dacă Ponta ar demisiona, întrucât nu l-a auzit pe şeful statului afirmând acest lucru.

E o situaţia foarte grea

„Nu a spus-o, nu a rostit aşa ceva. (...) Acestea sunt lucruri care trebuie spuse de către preşedinte. (...) Preşedintele are dreptul constituţional să desemneze un candidat pentru funcţia de premier. (...) Eu ştiu că dl. preşedinte Iohannis a vorbit până acum de dorinţa de a avea guvernul său, guvernul PNL", a afirmat liderul PSD.
Pe de altă parte, Dragnea, a spus că nu crede că o viitoare moţiune de cenzură a PNL ar avea şanse să treacă şi că, oricum, „nu moţiunea de cenzură a PNL poate să genereze sau nu o schimbare a lui Victor Ponta".
În orice caz, PSD doreşte să rămână la guvernare, punctând că aceasta este cea mai complicată situaţie pe care a traversat-o partidul într-o perioadă de guvernare. „Eu, personal, îl susţin în continuare pe Victor Ponta, dar trebuie să discutăm serios în partid.(...) Vom discuta (n.r. - la Comitetul Executiv) şi despre situaţia în care se găseşte prim-ministrul şi cred că partidul îl va susţine în continuare", a arătat Dragnea. „E o situaţia foarte grea pentru că sunt consecinţe foarte importante şi pentru partid, şi pentru stabilitatea guvernamentală şi pentru ţară", a spus Dragnea.

 
Categorie articol: 

Comentarii