Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doua atentate simultane au vizat sediile unor ziare din Salonic

Atentatele cu dispozitive incediare sau explozive, care s-au soldat pana in prezent numai cu pagube materiale, sunt frecvente in Grecia si sunt atribuite de politie gruparii de extrema-stanga Lupta Revolutionara (EA), considerata drept una dintre cele mai periculoase grupari locale si inscrisa pe lista cu organizatii teroriste a Uniunii Europene.
O grupare terorista necunoscuta, "Secta Revolutionarilor", a revendicat saptamana trecuta atacarea unui comisariat din Atena. Tot saptamana trecuta, un grup de persoane necunoscute a aruncat o grenada si a deschis focul asupra unei sectii de politie dintr-o suburbie a capitalei elene. Achetatorii suspecteaza Lupta Revolutionara pentru atac. De asemenea, un dispozitiv artizanal a explodat in fata biroului unui deputat conservator din Salonic, provocand pagube materiale.
Moartea lui Alexis Grigoropoulos, adolescentul ucis din greseala de un politist, in 6 decembrie, la Atena, a declansat un val de violente urbane fara precedent in tara si la reluarea activitatii gruparii teroriste Lupta Revolutionara (EA), care a deschis focul asupra mai multor politisti aflati in fata Ministerului Culturii, in 5 ianuarie. Unul dintre ei a fost ranit grav.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii