Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Două cazuri noi de rujeolă la Brăila

• acestea au fost raportate la Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile în săptămâna 13-24 august • în aceeaşi perioadă, au fost raportate per total 103 cazuri la nivel naţional

 

În doar o săptămână, la nivel naţional au fost raportate 103 cazuri nou confirmate de rujeolă, din care două provin din judeţul Brăila. Potrivit celei mai recente informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), cele peste 100 de îmbolnăviri au fost raportate în perioada 13-24 august 2018, iar cele mai multe au fost înregistrate în judeţul Botoşani, 32 la număr. Alte 28 de cazuri au fost raportate de judeţul Bihor, la care se adaugă încă 16 din Giurgiu. Alte judeţe în care s-a confirmat virusul rujeolei sunt: Buzău (6 cazuri), Suceava (5), municipiul Bucureşti (4), Bacău, Brăila, Iaşi, Ilfov şi Teleorman cu câte 2 cazuri confirmate, Neamţ şi Dâmboviţa cu câte un caz. Cele 103 noi îmbolnăviri se adaugă celorlalte 15.027 înregistrate în 2016, când a izbucnit epidemia în România.

Potrivit unei informări prezentate de Direcţia de Sănătate Publică Brăila la Prefectură, la nivelul judeţului nostru au fost înregistrate per total 198 cazuri, din care 167 au fost confirmate, 19 infirmate, 10 cazuri posibile, 1 caz probabil cu deces şi un caz echivoc. Mai mult, la începutul anului au fost descoperite 3 focare familiale, unul în judeţ şi două în municipiu. Primul focar a fost depistat în luna ianuarie 2018, în comuna Lanurile, cu 4 cazuri. Tot în prima lună a anului curent a fost depistat şi cel de-al doilea focar, cu 3 cazuri, în municipiu, iar în luna februarie DSP a mai descoperit un focar, tot în municipiu, cu 6 cazuri. În toate cele trei situaţii s-au efectuat anchete epidemiologice şi s-au stabilit contacţii eligibili la vaccinare, fiind imunizate 24 de persoane.
Categorie articol: 

Comentarii