Mergi la conţinutul principal

Două cazuri de pojar la Brăila

* numărul cazurilor de rujeolă din ţară a crescut în 2011 de 16 ori faţă de anul precedent * tot anul acesta a crescut, de aproape trei ori, şi numărul cazurilor de rubeolă

La nivel naţional, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu rujeolă şi rubeolă a crescut până la cote alarmante, înregistrându-se adevărate focare de infecţie în comunităţile de romi, dar şi în unităţile şcolare. Nu este însă şi cazul Brăilei, unde cifrele sunt foarte mici, atât anul trecut, dar mai ales anul acesta. Astfel, potrivit datelor furnizate de dr. Andreia Gavrilescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, în 2010 s-au înregistrat la nivelul judeţului doar 11 cazuri de rubeolă şi niciunul de rujeolă (pojar). Anul acesta, în trimestrul I a fost confirmat un caz de rubeolă, iar în trimestrul al II-lea, două cazuri de rujeolă.

La nivel naţional, numărul cazurilor de rujeolă a crescut, anul acesta, de circa 16 ori faţă de 2010, înregistrându-se 3.270 de îmbolnăviri, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii. În 2010 au fost confirmate în toată ţara 193 cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă. Cele mai multe cazuri sunt înregistrate în judeţele din N-V ţării, respectiv în judeţele Bihor (560 cazuri), Cluj (462 cazuri), Maramureş (422 de cazuri), Sălaj (341 cazuri), Satu-Mare (319 cazuri). Tot anul acesta a crescut, de aproape trei ori, şi numărul cazurilor de rubeolă. Dacă în 2010 au fost înregistrate 350 de cazuri de îmbolnăvire, anul acesta au fost confirmate nu mai puţin de 1.064, mai spun cei de la Ministerul Sănătăţii. În toată zona europeană există o evoluţie a numărului cazurilor de rubeolă şi rujeolă, iar în acest context şi România este afectată, explică specialiştii. Principala cauză a îmbolnăvirilor o reprezintă lipsa vaccinării la grupele de vârstă eligibile, cuprinse în calendarul de vaccinare gratuită al ministerului. Aceleaşi date mai arată că, în 2010, comunităţile cele mai afectate au fost cele de romi, care au copiii nevaccinaţi, iar în 2011 infecţia s-a extins şi la copiii nevaccinaţi din unităţile de învăţământ preşcolar şi şcolar.

În prezent, Ministerul Sănătăţii a dispus organizarea unei campanii suplimentare de vaccinare în toate colectivităţile cu risc de cumul de cazuri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro