Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Două accidente de muncă grave într-o singură zi

Doi bărbaţi au suferit joi accidente de muncă grave pe raza judeţului Brăila. Primul incident s-a întâmplat pe platforma uzinei "Promex", unde un bărbat de 49 de ani a căzut de la peste 5 metri, în timp ce lucra într-un depozit dezafectat. Bărbatul, salariat al unei firme de dezmembrări şi recuperare de fier vechi a ajuns joi dimineaţă la spital cu multiple fracturi şi într-o stare gravă. Din primele cercetări efectuate de inspectorii de muncă brăileni, reiese că Ionel M., angajat la "Autotehnic" SRL, lucra la înălţime căţărat fiind pe acoperişul unui cuptor de tratamente termice dezafectat dintr-un depozit al uzinei şi încerca să taie o grindă metalică. "Din păcate, grinda s-a despins cu tot cu o bucată din tavanul clădirii şi s-au prăbuşit peste muncitor şi, odată cu acesta, în interiorul cuptorului. Victima a fost transportată de urgenţă la spital pentru îngrijiri medicale", ne-a declarat Dumitru Văduva, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Brăila. De asemenea, sursa citată a punctat că, la acest moment, cazul este în cercetarea ITM Brăila împreună cu Poliţia.
La rândul său, directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Brăila, Silviu Radu, a explicat: "Apelul cu privire la acest incident a fost primit la 112 în jurul orei 9.15, iar ambulanţa a ajuns la caz 10 minute mai târziu. După acordarea primelor îngrijiri medicale, victima a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Brăila cu traumatism cranio-cerebral acut deschis, fractură deschisă la piciorul stâng şi otoragie (scurgere de sânge prin conductul auditiv extern - n.r.)".
Cel de-al doilea incident a avut loc la Sonda 4 Făurei. Din primele cercetări a reieşit că bărbatul, în vârstă de 35 de ani, din satul Joseni, judeţul Buzău, podar în cadrul sondei, încerca să cureţe un cap de refulare când a fost izbit de presiunea jetului de noroi şi accidentat. Acesta prezenta sângerări în zona capului, aşa că a fost transportat la Spitalul Judeţean Brăila pentru îngrijiri medicale. La faţa locului s-a deplasat şi un inspector din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, care a efectuat verificări cu privire la respectarea normelor de protecţie a muncii. În cauză s-a întocmit dosar penal.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii