Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dosarul EADS este vizat şi în Germania

Parchetul din Munchen a efectuat percheziţii la filiale ale grupului Airbus, din cauza unor suspiciuni de corupţie privind contracte cu România şi Arabia Saudită, dezvăluie cotidianul german Süddeutsche Zeitung, în ediţia de miercuri, citat de mediafax.ro.
Parchetul a confirmat că aceste percheziţii au avut loc în octombrie, relatează Süddeutsche Zeitung. Airbus, de asemenea, a confirmat că este vizat de o anchetă a justiţiei germane.
Suspiciunile de corupţie vizează contracte de aproximativ 3 miliarde de euro, încheiate cu Arabia Saudită şi România pentru echipamente care ar garanta securitatea frontierelor lor, potrivit sursei citate.

Transferuri dubioase de bani

Parchetul din Munchen anchetează mai multe persoane, iar aceste percheziţii au avut loc în localuri ale filialei germane Airbus Defence and Space (parte din fostul EADS).
Ele au fost efectuate la Ottobrunn şi Unterschleissheim, în apropiere de Munchen, precum şi la Ingolstadt, Ulm şi Friedrichshafen, alte oraşe din sudul Germaniei.
Parchetul examinează în prezent transferuri de bani dubioase de mai multe milioane de euro.
În 2009, grupul a obţinut un contract de aproape două miliarde de euro cu Arabia Saudită pentru furnizarea de grile de protecţie şi utilaje de supraveghere ultramoderne pentru frontieră.

Se aşteaptă „bomba" din dosarul EADS

Preşedintele Traian Băsescu declara, recent, că toate partidele vor fi afectate de dosarul EADS, dacă ceea ce a avut el în informări se materializează.
Întrebat, într-o emisiune a postului B1 TV, ce tabără politică ar fi mai afectată politic de dosarul EADS, dacă acesta ar apărea, Traian Băsescu a spus: "Toate taberele politice (...). Este clar că toate partidele vor fi afectate dacă ceea ce am avut eu în informări se materializează".
Despre faptul că se speculează că dosarul ar fi "la nivel de premieri", Băsescu a spus că "nu ar intra în zona asta".
"Bineînţeles că nu la Ministerul Culturii o să găsiţi şi nici la Elena Udrea, nu o să găsiţi vreo tangenţă cu EADS-ul. Nu au avut legătură", a spus Traian Băsescu.
El a respins, răspunzând unei întrebări, "ideea unor politicieni" că serviciile ar fi implicate în faptul că dosarul EADS nu a apărut încă.
"Şi Microsoft şi EADS sunt dependente foarte mult de nişte comisii rogatorii, pe care oricât ar dori DNA-ul să le pună mâine, nu poate, pentru că ele se formează după nişte reguli", a mai arătat Traian Băsescu.

 
Categorie articol: 

Comentarii