Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dosarul "Atac la discoteca lui Piciu" s-a rupt in doua

Dupa ce, la unul din termenele anterioare, nici unul dintre inculpati nu a catadicsit sa vina la audieri, la sfirsitul saptaminii trecute, judecatorul care se ocupa de dosarul "Atac la discoteca lui Piciu" i-a audiat pe doi dintre presupusii autori, Titi Sgircitu si Iulian Cretu. Concomitent, s-a dispus disjungerea cauzei in ce-i priveste pe alti doi inculpati, Tudorel Sgircitu - nepotul lui Titi - si Tudorel Rosca, ambii din comuna Gropeni, despre care instanta a fost instiintata ca sint arestati in Grecia, pentru alte infractiuni comise. Pe parcursul derularii procesului in care Titi Sgircitu si alti sapte insi sint acuzati ca au distrus discoteca lui Ionel Pitulice zis "Piciu", de la Tichilesti, presedintele completului a cerut lamuriri de la Biroul Interpol, intrucit in cazul unuia dintre inculpati, Tudorel Rosca, citatia era restituita cu mentiunea "destinatar aflat in detentie". Lamuriri au fost solicitate si in cazul lui Tudorel Sgircitu, nepotul lui Titi, despre care existau indicii ca ar fi retinut in Grecia. Cum, intre timp, instanta braileana a aflat ca, intr-adevar, tinerii din Gropeni sint arestati in Grecia, vineri s-a dispus separarea dosarului, intrucit procesul ar fi fost intirziat mult in asteptarea extradarii lor. Astfel, Titi si ceilalti vor fi judecati in continuare, la Braila, iar pentru cei doi arestati in Grecia se vor disjunge cercetarile, intocmindu-se o cauza separata. De altfel, procesul "Atac la discoteca lui Piciu", in care vor fi audiati, afara de inculpati, citeva zeci de martori, a fost aminat pina in luna februarie.
Despre Tudorel Sgircitu, nepotul lui Titi Sgircitu, consemnam in numerele anterioare ale ziarului ca a fost retinut si arestat in noiembrie 2007, fiind suspect de comiterea mai multor furturi pe teritoriul Greciei. Impreuna cu el au fost retinuti alti doi insi, tot din Gropeni, in baza unor mandate europene de arestare emise de Parchetul de pe linga Curtea de Apel din Creta (Grecia). Nepotul lui Sgircitu si amicii lui sint acuzati ca s-au asociat in vederea comiterii mai multor furturi din societati, unde au patruns prin efractie, in perioada octombrie 2006 - ianuarie 2007. Ei au jefuit firme din localitatea Chania, de unde au sustras bijuterii si aparatura electronica in valoare de 130.000 euro. Tudorel Sgircitu, 25 de ani, Tudorel Rosca, 24 de ani si Stanel Zavoiu, 22 ani, au fost prezentati Curtii de Apel Galati, care a emis pe numele lor mandate de arestare provizorie pe o perioada de 30 de zile. Ulterior, anchetatorii au derulat procedurile de extradare in favoarea autoritatilor elene. In aceeasi cauza a fost retinut in Grecia si un al patrulea autor, R. Fluturas, tot din comuna Gropeni. De precizat faptul ca Tudorel Sgircitu mai are un dosar penal, pentru port ilegal de cutit.
Titi Sgircitu a fost trimis in judecata in urma cu aproape un an, impreuna cuTudorel Sgircitu, zis "Doru", Danut Dumbrava zis "Dan Cantonieru", Iulian Cretu zis "Burta", Danut Surcel, Marius Mocanu zis "Chioru", Tudorel Rosca zis "Miza" si Dorian Gigel Chirita zis "Gigi Kent". Parchetul il acuza pe Sgircitu ca a dat buzna in discoteca de la Tichilesti, ca a folosit un pistol cu gloante de cauciuc cu care a tras in geamurile localului si ca l-a lovit pe barman cu tocul armei in cap. Inculpatii ar fi distrus mobilierul si aparatura din discoteca si l-ar fi batut pe barmanul Stefan P., din pricina unor neintelegeri avute cu patronul Ionel Pitulice.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii