Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dosarul “Casa MATACHE”. Proxeneţii s-au mutat din «cuib» în arest

ieri, Judecătoria Brăila a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestul preventiv pentru inculpaţii Mihai Bogdan Matache, Dragoş Ionuţ Negreiu, Andrei Nicuşor Iordache şi Simion Georgel, pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism • cei patru brăileni vor petrece Crăciunul şi Revelionul în spatele gratiilor, mandatul de arestare fiind dispus pentru perioada 8 decembrie – 6 ianuarie • inculpaţii pot formula contestaţie în cauză

 

Sărbători în arest pentru cei patru proxeneţi reţinuţi de poliţişti. Ieri, Judecătoria Brăila a emis mandate de arestare preventivă pentru inculpaţii Mihai Bogdan Matache (37 de ani) , Dragoş Ionuţ Negreiu (29 de ani), Andrei Nicuşor Iordache (29 de ani) şi Simion Georgel (28 de ani), pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism. În cursul după-amiezii, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi măsura arestului, iar instanţa a spus “Da”. Potrivit procurorilor, din materialul probator administrat în cauză a rezultat faptul că inculpaţii au determinat diferite tinere să practice prostituţia, în perioada anilor 2014-2016 , înlesnindu-le condiţiile necesare în acest sens. Activitatea de prostituţie era desfăşurată în ţările alese de inculpaţi, respectiv Marea Britanie, Austria şi Germania. Astfel, judecătorii au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, pentru fiecare dintre inculpaţi, începând cu data de 8 decembrie 2016 şi până la data de 6 ianuarie 2017 inclusiv. Cercetările în acest caz complex continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor cauzei şi răspunderii penale.

Oricum, în urma percheziţiilor efectuate la domiciliile inculpaţilor, au fost găsite şi confiscate importante sume de bani, cel mai probabil obţinute din munca fetelor trimise “la produs” peste hotare. La data de 7 decembrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean – Serviciul de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului, au efectuat în total 12 percheziţii domiciliare, în municipiul Brăila, la locuinţele a 9 persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de proxenetism. Mascaţii le-au ciocănit la uşă atât celor patru inculpaţi, care aveau mai multe locuinţe, cât şi familiilor acestora. Persoanele vizate sunt suspectate că au racolat peste 20 de tinere şi au înlesnit practicarea prostituţiei de către acestea, în state ale Uniunii Europene, obţinând astfel foloase materiale substanţiale.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, aproximativ 400 de grame de bijuterii din aur, 25.000 de euro, 5.000 lei şi 2.850 de lire.

Au fost puse în aplicare 9 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul IPJ Brăila, pentru audieri, în final, patru bărbaţi fiind reţinuţi şi duşi la instanţă cu propunere de arestare preventivă.

După cum v-am informat, miercuri, în zorii zilei, cartierele brăilene au fost luate cu asalt de mascaţi, pentru destructurarea grupării infracţionale specializate în proxenetism. S-a acţionat în zona cartierului Chercea,  pe strada George Coşbuc, pe Calea Galaţi, pe Calea Călăraşilor şi pe strada Şcolilor. Demn de menţionat este faptul că unul dintre cei reţinuţi pentru proxenetism este patronul restaurantului “Casa Matache”. Potrivit Registrului Comerţului, acelaşi Matache figurează şi  ca asociat la Club “Rebel”, cele două locaţii ( Matache şi Rebel) fiind situate pe Bulevardul Al. I. Cuza, la nr. 73.
Categorie articol: 

Comentarii