Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dosarul “Atacul în plină stradă”. Clanul Băncuţă acuzat doar de tulburarea ordinii şi liniştii publice

dosarul în care sunt cercetaţi Ion Băncuţă, zis Oaie, şi cei doi fii, Stivensen şi Selford, a fost trimis la Parchet • în urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că atacatorii pot fi traşi la răspundere doar pentru infracţiunea de tulburare a ordinii şi liniştii publice, într-adevăr cu circumstanţe agravante • dacă vor fi găsiţi vinovaţi, interlopii care au sărit cu sabia asupra unui rival riscă până la 2 ani închisoare, însă pot primi şi numai o amendă

 

Ancheta efectuată de poliţiştii brăileni în cazul atacatorilor cu sabia, din clanul Băncuţă, a ajuns la final. S-au făcut investigaţii şi s-a stabilit clar că Ion Băncuţă, zis Oaie, şi cei doi fii, Stivensen şi Selford, sunt autorii faptei violente comise în ziua de 6 septembrie. După nebunia provocată în stradă, chiar în faţă la Starea Civilă, atacatorii sunt acuzaţi doar de infracţiunea de tulburarea a ordinii şi liniştii publice, cu circumstanţe agravante, însă asta este tot. Cel atacat cu sabia, Şaim Cezar, nu a depus plângere, astfel că infracţiunea de lovire a dispărut din start. Chiar dacă la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila ancheta este finalizată, în dosar mai este de lucrat, acesta fiind trimis acum la Parchet, unde procurorul de caz va decide măsurile pe care le va lua faţă de cei acuzaţi.

Dar să vedem ce pedepse ar putea primi atacatorii cu sabia, în cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi. Nu riscă prea mult, întrucât aşa prevede Codul Penal, iar anchetatorii nu pot trece peste lege. Astfel, potrivit. art. 371 CP (tulburarea ordinii şi liniştii publice), “fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor, prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”. Pentru circumstanţe agravante, se mai aplică până la o treime din maximul pedepsei, adică vreo 8 luni.

Atacul cu sabia, comis pe Bulevardul Al. I. Cuza, în plină zi şi printre zeci de brăileni veniţi să îşi rezolve problemele la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor, a băgat totuşi oamenii în sperieţi, aceştia fugind care pe unde au apucat. S-a dat startul cercetărilor la Biroul de Investigaţii Criminale, însă interlopii au fost duşi la audieri şi asta a fost tot, ei fiind lăsaţi liberi.

Incidentul terifiant a izbucnit în jurul orei 14.00, chiar după ce victima, Şaim Cezar, în vârstă de 25 de ani a ieşit de la Starea Civilă, unde îşi trecuse copilul nou-născut în evidenţe. Tânărul a ieşit pe poarta instituţiei, s-a urcat în maşină, împreună cu concubina, apoi s-a pornit măcelul. Geamurile maşinii au fost făcute praf, inclusiv parbrizul, fiind aruncaţi mai mulţi bolovani. Indivizii din gruparea Băncuţă au ieşit apoi la atac, unul fiind înarmat cu o sabie. Acesta s-a apucat să îl lovească pe tânărul respectiv, pentru a-i arăta cine este şeful, victima fiind tăiată în mai multe zone şi ajungând la spital, unde nu a stat prea mult întrucât rănile au fost superficiale. Imediat după atac, membrii familiei Băncuţă s-au făcut nevăzuţi, fiind depistaţi la scurt timp de mascaţi şi duşi la sediul Poliţiei Municipiului. S-a aflat şi despre cine era vorba: Ion Băncuţă, zis “Oaie”, liderul clanului Băncuţă, şi doi dintre fiii săi, Stivensen Băncuţă şi Selford Bănică (fost Băncuţă).
Categorie articol: 

Comentarii