Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doar nouă elevi din peste 700 au promovat după contestaţii

Celor mai mulţi notele nu li s-au modificat, însă au fost şi surprize neplăcute, pentru că numărul de elevi cu note sub cinci a crescut de la 900 la 914, adică au fost 14 situaţii în care notele au scăzut de la cinci sub această notă. Au fost şi candidaţi care nu au picat după contestaţii, dar le-a scăzut media. Acest fenomen ar putea explica faptul că numărul de note între şase şi şapte a crescut de la 423 la 430. Numărul de medii între şapte şi nouă a scăzut după contestaţii, dar a crescut puţin numărul de medii între nouă şi zece.
Analiza promovabilităţilor pe discipline aduce iar surprize. Sunt mai multe discipline unde numărul de picaţi a crescut după contestaţii, semn că notele în tezele respective au scăzut. Asemenea situaţii au fost la istorie, unde trei candidaţi au picat această probă după contestaţii. Alţi nouă candidaţi au obţinut note mai mici după contestaţii şi au picat proba la biologie, disciplină la care s-au recorectat 104 lucrări. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la economie şi la fizică, unde câte un candidat a luat notă sub cinci după contestaţii. Acest lucru nu înseamnă că au picat examenul, pentru că ei doar au trecut de la peste cinci la sub cinci, iar media oricum era sub şase.
La matematică, în schimb, au trecut patru candidaţi după ce 249 au făcut contestaţii, iar la chimie a trecut un singur candidat după contestaţii.
Au fost şi discipline unde promovabilitatea nu s-a schimbat după recorectarea lucrărilor: Limba română, unde s-au făcut 231 de contestaţii, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Psihologie, Sociologie, Filosofie.
Cei nouă elevi care au promovat sunt, împrăştiaţi, câte unul de la fiecare liceu: "Angelescu" Ianca, unde promovabilitatea a ajuns la 64%, Liceul de Artă - 91%, "Cerna" - 86%, "Ion Ghica" - 55%, "Vâlsan" Făurei - 54%, "Istrati" - 2%, "Edmond Nicolau" - 15%, "Saligny" - 25% şi "Sebastian" - 81%. Numărul de note peste nouă a crescut la cele două colegii, la "Murgoci" un elev a reuşit să treacă de la categoria 7.00 - 7.99 la 9.00 - 9.99, iar la "Bălcescu au fost trei elevi care au medii peste nouă după contestaţii, unul de la categoria 8.00 - 8.99 şi doi de la categoria 7.00 - 7.99. La "Iorga" nu au fost modificări de acest gen.
La cele nouă licee care au reuşit să obţină promovabilităţi peste 80% şi primele medii sunt foarte mari. Publicăm mai jos numele candidaţilor cu media de bacalaureat cea mai mare: "Murgoci" - Emanuela Firezar şi Alina Horneţ - 10, "Bălcescu" - Dan Băurceanu - 10, "Cerna" - Georgiana Ciobanu - 9.83, "Iorga" - Diana Petcu şi Eliza Turtoi - 9,81, Liceul de Artă - Alexandra Iuga - 9,76, Pedagogic - Diana Dinu - 9,6, LPS - Valentina Dănăilă - 9,03, "Sebastian" - Florentina Enache - 9.03, "Aslan" - Adela Ştefan - 8.95.
La nivel naţional creşteri semnificative de promovabilitate nu s-au înregistrat. Singurul judeţ unde a crescut cu aproape două procente este Bistriţa şi cu trei procente în Vâlcea, de la 56% la 59%.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii