Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

DNA cere comisii rogatorii cu Belgia şi Franţa în cazul lui Adrian Severin

Procurorii anticorupţie au dispus la 18 iulie începerea urmăririi penale împotriva eurodeputatului Adrian Severin pentru luare de mită şi trafic de influenţă, decizia fiindu-i adusă vineri la cunoştinţă.
Eurodeputatul Adrian Severin a declarat la 22 iulie, după ce a fost audiat la DNA, că va colabora cu procurorii anticorupţie pentru "aducerea adevărului la suprafaţă". "Nu vreau să fac niciun fel de comentarii, pentru că aşa este mai bine. Nu are niciun sens să fac vreun fel de declaraţie", a spus iniţial europarlamentarul.
La insistenţele presei, Severin a mai declarat: "Am avut o primă întâlnire, trebuie să clarificam o serie de aspecte. Vom colabora, vom lucra foarte bine împreună, ca să aducem adevărul la suprafaţă".
În 21 martie, în urma unor materiale audio-video date publicităţii de ziarul britanic Sunday Times, procurorii DNA s-au sesizat din oficiu cu privire la posibile fapte de corupţie săvârşite de Adrian Severin, membru în Parlamentul European.

Adrian Severin şi-a prezentat demisia din PSD la 28 martie

Sunday Times a scris că europarlamentarii Adrian Severin, Ernst Strasser (fost ministru austriac de interne) şi Zoran Thaler (fost ministru de externe sloven) au acceptat 100.000 de euro pe an de la reporteri care se dădeau drept lobbyşti, pentru a prezenta amendamente la proiectele de directive ale UE referitoare la sectorul bancar. Ulterior, ziarul a publicat cazul unui al patrulea europarlamentar implicat în scandalul "bani contra amendamente", fiind vorba despre Pablo Zalba Bidegain, din Spania, membru al Partidului Popular European.
În urma scandalului, Adrian Severin şi-a prezentat demisia din PSD la 28 martie, dar a refuzat să demisioneze din PE, în pofida cererii exprese în acest sens adresate de preşedintele PE, Jerzy Buzek, şi a aluziilor evidente venite dinspre propriul grup socialist. În prezent, Severin figurează ca europarlamentar neafiliat.
În şedinţa din 23 iunie 2011, Parlamentul European a hotărât ridicarea imunităţii lui Adrian Severin şi a încredinţat preşedintelui Parlamentului European sarcina de a transmite imediat această decizie autorităţilor competente şi lui Adrian Severin.
Categorie articol: 

Comentarii