Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dmitri Medvedev declara ca Rusia va reactiona din nou daca cetatenii sai sint atacati

Presedintele rus Dmitri Medvedev a declarat vineri ca Rusia va reactiona din nou, in mod similar actiunilor sale din Georgia, daca cetatenii sau fortele sale vor fi tinta unor atacuri, relateaza Reuters.
"Daca cineva continua sa ne atace cetatenii, fortele noastre de mentinere a pacii, vom raspunde bineinteles exact in acelasi mod in care am facut-o deja. Nu ar trebui sa existe indoieli in acest sens", a precizat presedintele rus, in cadrul unei conferinte de presa cu cancelarul german Angela Merkel, la Soci, sud-vestul Rusiei.
Merkel a criticat actiunile Rusiei impotriva Georgiei, considerind incursiunea trupelor ruse in Osetia de Sud drept disproportionala.
"Unele dintre actiunile Rusiei nu au fost proportionale", a declarat cancelarul german.
"Trupele ruse ar trebui sa se retraga din regiunile centrale ale Georgiei", a adaugat Merkel, precizind ca o solutie la acest conflict trebuie sa respecte integritatea teritoriala a Georgiei.
Medvedev a sustinut ca este putin probabil ca cele doua regiuni separatiste georgiene Osetia de Sud si Abhazia vor mai vrea vreodata sa faca parte din Georgia.
"Din nefericire, dupa ce s-a intimplat, este putin probabil ca osetii si abhazii vor mai putea trai intr-un singur stat impreuna cu georgienii", a declarat liderul de la Kremlin.
Fortele de mentinere a pacii vor garanta "vointa cetatenilor" din cele doua regiuni, a subliniat Medvedev.
Referitor la acordul privind instalarea unor elemente ale scutului american antiracheta pe teritoriul polonez, Medvedev a afirmat ca acesta este indreptat in mod direct impotriva Rusiei.
"Decizia demonstreaza in mod clar ceea ce am spus de curind", a subliniat presedintele rus. "Desfasurarea unor noi forte antiracheta vizeaza Federatia Rusa", a conchis Medvedev.

Abhazia si Osetia de Sud se opun unei forte de pace internationale in Georgia

Rusia nu s-a opus unei forte de pace internationale in Georgia, insa Abhazia si Osetia de Sud nu au incredere decit in Rusia, a declarat vineri, la Soci, presedintele rus Dmitri Medvedev citat de AFP.
"Bineinteles ca nu ne opunem unei forte de pace internationale, dar problema nu depinde numai de pozitia noastra", a declarat Medvedev, in cadrul unei conferinte de presa sustinute alaturi de cancelarul german Angela Merkel, privind in special criza ruso-georgiana.
"Problema consta in faptul ca osetii de sud si abhazii nu au incredere in nimeni altcineva in afara de fortele de pace ruse", a precizat el.
Anterior, el declarase ca este "putin probabil" ca osetii si abhazii sa poata continua sa "traiasca in acelasi stat cu georgienii".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii