Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Directorii de scoli invata sa faca rost de bani

Miercuri, primarul Aurel Simionescu a initiat o intilnire cu citiva directori de scoli, condusi de inspectorul scolar general Iulian Danielescu, pentru a-i ajuta sa acceseze fonduri prin Programul Operational Regional (POR) si pentru a se informa in legatura cu stadiul lucrarilor de reparatii si igienizare din scoli. Delegatia a fost formata din sase directori si un consilier. La intilnire au participat si doi reprezentanti ai Agentiei pentru Dezvoltare Regionala, (ADR). Acestia au explicat directorilor cum trebuie sa procedeze pentru a accesa fonduri prin POR 2007 - 2013, axa prioritara 3 care se refera la imbunatatirea infrastructurii sociale. Prin aceasta axa se ofera finantare pentru: imbunatatirea infrastructurii serviciilor sociale, de sanatate si siguranta publica in situatii de urgenta si pentru modernizarea infrastructurii educationale.
"Intr-un an scolar putem sa finantam lucrarile de la doua sau trei scoli. Din pacate, sintem limitati pentru ca elevii trebuie sa invete in alte spatii si nu avem unde sa-i trimitem. Daca vom reusi sa reabilitam cite doua-trei scoli in fiecare an, prin POR, eu voi fi multumit. Cine se va misca mai repede va avea banii. Tot acum am vrut sa aflu care este situatia reparatiilor si igienizarilor din scoli, pentru ca mai sint doar trei saptamini pina la 1 septembrie si nu vreau sa constat atunci ca nu sint gata scolile, ca se mai pun flise nu stiu pe unde", a spus primarul Aurel Simionescu. Acesta era multumit de rezultatul intilnirii pentru ca a vazut disponibilitate atit la directorii de scoli, cit si la inspectorul scolar general care a promis sprijin pentru grabirea reparatiilor si igienizarilor.
"Intilnirea mi s-a parut instructiva deoarece mi s-a explicat de catre reprezentantii ADR modul prin care se pot accesa fondurile si domnul primar m-a asigurat de sprijinul institutiei primarului pentru orice se realizeaza in acest sens in scoli si grupuri scolare. Aceasta invitatie coincide si cu recomandarea facuta de ministrul Educatiei in videoconferinta de marti, ca unitatile de invatamint sa se straduiasca sa acceseze si alte fonduri pentru finantarea viitoarelor lucrari de reabilitari si investitii din scoli", a explicat inspectorul scolar general Iulian Danielescu.
La intilnire au participat directorii de la: Scoala "C. S. Aldea" - prof. Adriana Dumitrescu, Grupul Scolar "Grigore Moisil" - prof. Florica Ani Gagu, Scoala "Mihu Dragomir" - prof. Gina Suchea, Scoala "Ecaterina Toedoroiu" - prof. Ioana Gancearov, Scoala nr. 24 - prof. Rodica Mocanu si Liceul Teoretic "Panait Cerna" - prof. Doinita Bunea. Cele mai mari sanse ca sa obtina fonduri le are Scoala "C. S. Aldea", pentru ca documentatia necesara este aproape finalizata.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii