Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Directia Judeteana pentru Tineret Braila va ajunge in strada

Directia Judeteana pentru Tineret (DJT) Braila este in pericol de a-si desfasura in curind activitatea in strada, asta deoarece CLM Braila a refuzat in recenta sedinta de consiliu sa ii acorde un sediu. Situatia este cu atit mai grava cu cit DJT functioneaza de aproape 3 ani in mod abuziv in sediul unei gradinite, situate pe strada Tineretului, nr. 47, bl. A53, ap 2, reabilitata din banii parintilor copiilor care ar fi trebuit sa invete acolo. Totusi, desi CLM a fost informat despre acest lucru, si in pofida sesizarilor sosite atit de la parintii copiilor cit si de la Inspectoratul Scolar Judetean Braila, de a se rezolva intr-un fel problema locatiei DJT Braila, consilierii muncipali PSD, alaturi de cei PRM si liberalii Vasile Varga si Petrica Popa, au votat impotriva acordarii unui nou sediu.
DJT Braila solicitase inca de acum 6 luni CLM sa i se acorde etajul 2 al cladirii situate pe strada Eminescu la nr. 8, in care a functionat Curtea de Conturi, insa nici atunci consiliul nu a aprobat cererea. Amintim ca, la acel moment, au existat doua propuneri care vizau imobilul din str. Eminescu nr. 8, mai precis etajul 1 era solicitat de ARR, iar etajul doi de DJT Braila. Atunci, consilierii au respins cele doua proiecte si au hotarit ca primul etaj sa aiba destinatia de spatiu pentru desfasurarea de activitati prestari servicii, prin urmare sa fie scos la licitatie, lucru care s-a si intimplat ieri.

DJT Braila ocupa in mod abuziv spatiul in care isi desfasoara activitatea

Din informatiile oferite de viceprimarul Daniela Vasioiu, in acest moment, din cauza refuzului CLM de a acorda un spatiu DJT Braila, este posibil ca, in cel mai scurt timp, acesta sa isi desfasoare activitatea in strada, deoarece, conform legii, in calitate de reprezentat al Primariei, va propune ISJ Braila sa intreprinda o actiune de evacuare in ceea ce priveste DJT Braila, pentru a elibera spatiul ocupat in prezent: "Inspectoratul Scolar Judetean Braila ne-a somat in nenumarate rinduri sa gasim alt spatiu pentru DJT Braila. Trebuie sa stiti ca aceasta mutare s-a intimplat in 2003, cind Autoritatea Nationala pentru Tineret, in cadrul careia functioneaza DJT Braila, era inca Agentia Nationala pentru Tineret si Tabere, la ordinul inspectorului general de atunci, Viorel Mortu. Teoretic, mutarea trebuia sa fie provizorie, numai ca se pare ca s-a transformat in permanenta. Astfel ca, in acest moment, gradinita respectiva e ocupata in mod abuziv, parintii sint nemultumiti deoarece au platit niste sume importante pe centrala termica, geamuri termopan si alte amenajari si acum copii lor nu se pot bucura de ele. Mai mult, copiii au fost mutati la alta gradinita, care functioneaza tot intr-un apartament, deci va dati seama ca deja sint prea multi copii la un loc. Situatia este grava, dar se pare ca anumiti consilieri refuza sa inteleaga acest lucru".

"Voi solicita ISJ sa intreprinda o actiune de evacuare a DJT si sa ii dea afara"

Daniela Vasioiu a mai adaugat ca, din punctul sau de vedere, motivul pentru care consilierii nu au votat proiectul nu poate fi decit politic, deoarece alta explicatie nu gaseste: "Nu inteleg de ce nu vor sa atribuie acest spatiu. Cred ca motivele sint politice, daca nu se explica altfel. Ei, in acest caz, eu, ca reprezentat al Primariei, voi solicita ISJ sa intreprinda o actiune de evacuare a DJT si sa ii dea afara. Alta solutie nu e, deoarece acum stau in mod abuziv acolo". Viceprimarul a mai adaugat ca, in contextul in care initiatorul acestei mutari a fost fostul inspector general Viorel Mortu, se gindeste sa il actioneze in instanta, insa a tinut sa precizeze ca deocamdata asta este doar o idee.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii