Mergi la conţinutul principal

Direcţia Pieţelor a fost transformată în societate comercială

* tot ieri, a fost aprobată transformarea altor trei direcţii descentralizate ale Primăriei în servicii de utilitate publică

DAPT Brăila şi-a încheiat activitatea, ca direcţie descentralizată a Primăriei. Ieri, în cadrul unei şedinţe ordinare a CLM Brăila, consilierii municipali au aprobat desfiinţarea DAPT şi transformarea din serviciu public de specialitate în societate comercială. Noua denumire? SC "Administraţia Pieţelor şi Târgurilor" S.A. Brăila. După cum apare în raportul privind înfiinţarea societăţii comerciale, stipulat în proiectul de hotărâre al CLM, datoria actuală a DAPT către bugetul local este de 1.969.000 lei (19, 69 miliarde de lei vechi). "Menţionăm faptul că la 30.06.2010, DAPT are achitate la zi toate datoriile curente către furnizori, bugetul de stat şi bugetul local, cu excepţia debitului restant pentru cota de 50%, aferent perioadei anterioare datei de 31.12.2007, în valoare de 1.969.000 lei", se arată în raport.

Aprobarea proiectului de hotărâre nu a fost lipsit însă de comentarii. Nimic virulent, doar mici "bobârnace" notariale. Mai exact, unul dintre consilierii municipali liberali, Vasile Varga, a explicat faptul că, din punctul lui de vedere, termenul de 30 de zile pentru înregistrarea societăţii comerciale la Oficiul pentru Registru al Comerţului (ORC) i se pare unul mult prea lung şi a propus consilierilor municipali reducerea termenului la 3 zile. "Termenul de înregistrare, de 30 de zile, a unei societăţi comerciale, cred că este foarte lung. Înregistrarea unei societăţi comerciale, astăzi, deşi în raportul de specialitate spune altceva, se realizează în 3 zile. Deci, propunerea mea este ca înregistrarea societăţii să fie în cu totul alt termen. Probabil, predarea inventarului să fie făcută în termen de 30 de zile, dar nu înregistrarea", a comentat Varga.
Simona Drăghincescu, a explicat că, în esenţă, problema nu o reprezintă înmatricularea societăţii, ci faptul că, după cum prevede legea, o societate comercială nu poate fi înregistrată dacă nu a fost aprobat în prealabil actul constitutiv. De aceea, în următoarele zece zile este programată a se desfăşura o şedinţă extraordinară a CLM, în care se va stabili conţinutul actului constitutiv al APT-ului, urmând apoi ca societatea să fie înregistrată la ONRC.

Precizăm că Simona Drăghincescu va rămâne pe funcţia pe care a deţinut-o până în prezent, asta până când va fi aprobat actul constitutiv al noii societăţi, document care va conţine şi numele noului director.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi şedinţe, au fost aleşi şi membrii care vor compune Consiliul de Administraţie şi Consiliul de Cenzori ale APT, şi anume: membri CA - Bogdan Criţă, Cristian Păun, Mircea Hahui, Adrian Rădulescu şi Stoica Anghelescu; membri ai Consiliului de Cenzori - Gheorghe Stroe, Daniela Stroe şi Cristina Vlăşceanu.

Reamintim că, din câte a lăsat să se înţeleagă primarul Brăilei, Aurel Simionescu, în timpul unei conferinţe de presă consumate recent, motivul central care a stat la baza transformării DAPT în societate comercială îl reprezintă evitarea demiterii de personal, deoarece Primăria Brăila cu toate direcţiile din subordine depăşea normativul de personal, stabilit recent de Guvernul Boc, cu circa 100 de angajaţi.

Alte transformări

Tot ieri, a fost aprobată transformarea altor trei direcţii descentralizate ale Primăriei în servicii de utilitate publică. Acestea sunt: 1. Serviciul de Utilitate Publică de Administrare a Fondului Locativ şi a Cimitirelor Brăila; 2. Serviciul de Utilitate Publică Seroplant Brăila; 3. Serviciul de Utilitate Publică de Administrare şi Gospodărire Locală Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro