Mergi la conţinutul principal

Diplomă de excelenţă pentru Ansamblul «Florile Bărăganului»

Ansamblul folcloric "Florile Bărăganului" al Şcolii Populare de Arte "Vespasian Lungu", cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila şi Ansamblul folcloric al comunei Gemenele, susţinut de Primăria Gemenele, au participat, în perioada 12-16 mai 2016, la cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Internaţional al Păstoritului. Manifestarea de anvergură a fost organizată de Consiliul Judeţean Tulcea, Primăria Municipiului Tulcea - Ansamblul artistic „Baladele Deltei" şi Primăria Comunei Beidaud - Ansamblul aromân „Dor". Au fost prezente aproape 600 de persoane din ţară şi străinătate.
Festivalul, care reprezintă una dintre cele mai importante manifestări organizate pe plan naţional, a reunit pe scenele din Piaţa Civică a municipiului Tulcea şi, respectiv, din Sarighiol de Deal, 17 ansambluri folclorice din ţară şi din străinătate. Dintre acestea, şapte au reprezentat judeţul Tulcea, opt formaţii au adus la Tulcea tradiţiile altor zone -Alba, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Brăila, Constanţa, Olt, Suceava, iar alte două ansambluri au dansat sub steagurile Macedoniei şi Albaniei. Spectacolele s-au desfăşurat concomitent la Tulcea şi Sarighiol de Deal, în comuna Beidaud, aceasta din urmă găzduind pentru iubitorii de folclor şi o serie de expoziţii tematice - fotografie şi diplome, obiecte pastorale, inclusiv o expoziţie gastronomică, cu preparate specifice zonei.
Ansamblul folcloric „Florile Bărăganului" , condus de coregraful Vergil Marinică şi Ansamblul folcloric al comunei Gemenele -condus de instructorul de dans Marian Rusu, ambele aflate la a doua participare, după cea din 2014, au prezentat un program de cântece şi dansuri specifice judeţului Brăila şi au obţinut o diplomă de excelenţă pentru contribuţia adusă la promovarea şi valorificarea tradiţiilor populare, precum şi un trofeu de participare.
După cum ne-a informat George Romeo Bunea, managerul Şcolii Populare de Arte "Vespasian Lungu" Brăila, în încheierea acestei manifestări, prof. Ştefan Coman - director al festivalului şi, în acelaşi timp, al Ansamblului artistic „Baladele Deltei", a ţinut să remarce faptul că ansamblurile care au reprezentat judeţul Brăila au dovedit profesionalism şi fac cinste zonei din care provin.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro