Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dinu: Sper ca venirea lui Lobont la Dinamo sa fie un cistig pentru echipa nationala

Administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, a declarat, vineri, ca are o sensibilitate pentru portarul dinamovist Bogdan Lobont si spera ca, prin revenirea la formatia bucuresteana, acesta sa fie un cistig pentru echipa nationala
"Am o sensibilitate pentru Bogdan Lobont din multe puncte de vedere. Este poate o a doua parte a carierei lui reinceputa la Dinamo, reinceputa in Romania si ii doresc succes nu doar la Dinamo, unde a contat foarte mult la campionatul din 2001/2002, aproape 40-50 la suta din randamentul echipei. Poate fi un cistig de care fotbalul romanesc are nevoie, pentru echipa nationala", a spus Dinu.
Bogdan Lobont a sosit, marti, in Romania si a fost prezentat oficial la FC Dinamo, club cu care va avea contract pe patru ani si jumatate. Lobont paraseste dupa un an gruparea Fiorentina, cu care semnase, in ianuarie 2006, un contract valabil pina in 2008, pentru a reveni la Dinamo, formatie la care a mai evoluat in sezonul 2001/2002, cind a fost imprumutat de la Ajax Amsterdam. Dinamo a achitat gruparii italiene suma de 750.000 de euro, Lobont urmind sa cistige 320.000 de euro pe sezon. Directorul sportiv al AC Fiorentina, Pantaleo Corvino, a declarat, joi, ca transferul lui Bogdan Lobont la Dinamo Bucuresti nu este finalizat, desi portarul a fost prezentat intr-o confeinta de presa si chiar a jucat intr-un amical cu noua sa echipa.
Intrebat daca reprezinta un dezavantaj pentru Dinamo faptul ca va efectua un cantonament in Portugalia, inaintea meciului cu Benfica, Dinu a raspuns: "Sint oameni ca si noi care isi dau seama de posibilitatile echipei din doua partide. Important e ceea ce joci. Mai important este sa jucam noi, sa le punem probleme, iar faptul ca jucam cu echipe portugheze e o adaptare mai apropiata de adevar, decit daca am fi jucat cu echipe din Turcia sau tot felul de formatii din spatiul estului sau cu echipe nordice care nu se apropie de caracteristicile de joc, de imaginatie, de dinamica latina, lusitana".
Cornel Dinu considera ca singurul pericol al lui Dinamo pentru partida cu Benfica, din cadrul 16-imilor Cupei UEFA, este reprezentat de accidentari. "Singurul pericol este sa nu avem accidentati. Este cel mai mare pericol de care Mircea Rednic este constient", a completat oficialul dinamovist.
Dinu este de parere ca fotbalistii de pe vremea sa erau mai rezistenti decit cei de acum. "Exista o anumita uzura. Probabil ca gena noastra era mai rezistenta decit cea de azi, chiar daca stiinta a progresat. Paream parca mai caliti noi, chiar daca plecam de la marmelada si nu de la sofisticatele mincaruri de azi", a adaugat Dinu.
Oficialul dinamovist a mentionat ca Steaua trece printr-un moment nefavorabil din cauza accidentarilor. "Sa ne gindim ca Steaua este o echipa care a jucat in aceeasi formula in ultimii doi-trei ani si e normal sa se ajunga la o astfel de uzura care duce la accidentari. Speram ca ele sa nu dureze, pentru ca este vorba de o echipa romaneasca, in principal, si de un duel in care Dinamo, Steaua, Rapid, Poli, CFR, jucind intre ele, sa ajute la cresterea reala a dinamicii fotbalului romanesc. Deocamdata meciurile adevarate sint intre aceste echipe", a spus Dinu.
Administratorul delegat al FC Dinamo a primit, vineri, din partea firmei Porsche Romania o masina Audi all-road, pe care o poate folosi pina la sfirsitul sezonului in baza unui parteneriat de imagine.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii