Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Diana Mocanu, sportiva care a uimit o lume întreagă în 2000 la Sydney, în vizită la şcoala IL Caragiale

• prima campioană olimpică din nataţia feminină românească le va povesti elevilor cum pot deveni campioni • evenimentul organizat pentru astăzi, la ora 13.00, de DJST Brăila face parte din proiectul naţional “Campionii României în şcoală, liceu şi universitate”

 

Marea campioană a Brăilei şi a României, Diana Mocanu, înotătoare ale cărei performanţe vor fi foarte greu de egalat în ţară, se va întâlni miercuri, la ora 13.00, cu elevii de la şcoala IL Caragiale. Sportiva care a uimit o lume întreagă în 2000 la Sydney le va povesti copiilor cum pot deveni campioni.

“Pentru Brăila nu există personalitate sportivă mai bine ancorată în memoria colectivă actuală decât dubla campioană olimpică Diana Mocanu. Din acest considerent prezenţa sportivei brăilene în cadrul proiectului “Campionii României în şcoală, liceu şi universitate” era o cerinţă obligatorie pentru organizatori. Şcoala gimnazială “IL Caragiale” din Brăila le cultivă copiilor de ani buni un interes aparte pentru personalitatea campioanei noastre olimpice. În 2000, cei de acolo au înfiinţat chiar şi Asociaţia Sportivă Şcolară <Diana>, în semn de preţuire şi s-au oferit să fie gazdele următoarei întâlniri “Campionii României”, precizează organizatorii motivul pentru care acest eveniment va avea loc la această şcoală.

În anul 2000, la doar 16 ani, Diana Mocanu a devenit dublă campioană olimpică la Sidney, în probele de 100 şi 200m spate. Mai mult, la 100 m spate, brăileanca a realizat un nou record olimpic. În 2001, la Fukuoka, în Japonia, Mocanu a devenit campioană mondială la 200 m spate şi vicecampioană mondilă la 100 m spate. De-a lungul întregii sale cariere sportive, campioana Brăilei a realizat un palmares impresionant cu zeci de medalii şi titluri naţionale, balcanice şi europene.

Diana Mocanu este antrenoare de nataţie la CSM Brăila şi membră în forurile de conducere ale federaţiei de profil.

Organizatorii evenimentului sunt Ministerul Tineretului şi Sportului, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, şcoala “IL Caragiale”, Clubul Sportiv Municipal Brăila şi

Academia Olimpică Romană - filiala Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii