Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dialog satiric Brăila - Galaţi

Exponenţi ai umorului inteligent şi bine desenat, după cum precizează comunicatul de presă al Muzeului Brăilei, cei doi realizează o expoziţie - tandem: "Galaţi - aventura unui secol" şi "Chiril 67".
Lansat ceva mai târziu în lumea graficii satirice, Florian Doru Crihană a cunoscut, în ultimii 20 de ani, o evolutie impresionantă pe scena artistică europeană, devenind repede cunoscut şi apreciat pentru aptitudinea de a "(re)pune în scenă", cu umor şi imaginaţie, aspecte ale istoriei ori mitologiei unui loc sau ale unui eveniment. A fost invitat să expună în galerii şi muzee din Belgia, Germania, Polonia, Bulgaria, Luxemburg, Iran, Serbia şi Italia. Talentul său pentru reconstrucţii imaginative, de nuanţă realist-magică, relevă un Galaţi la fel de interesant, de misterios şi de bogat în surprize ca şi mai cunoscutele Veneţia sau Bruges.
O amplă experienţă în grafica satirică şi grafica umoristică de presă, punctată şi ea de numeroase participări internaţionale la Montreal, Moscova, Istanbul sau Bratislava, defineşte, în egală masură, cariera lui Victor Chiriloaie - Chiril. Fidel bunei tradiţii a satirei româneşti de presă, pe care a cunoscut-o şi asimilat-o direct în "arena" celebrei reviste "Urzica", Victor Chiriloaie -Chiril rămâne un atent observator al societăţii contemporane. Desenul său expresiv surprinde cu francheţe şi umor sficuitor nevrozele şi metehnele mai vechi sau mai noi ale lumii în care trăim, se mai explică în comunicatul de presă.
Evenimentul este organizat de Muzeul Brăilei "Carol I".

 




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii