Mergi la conţinutul principal

Detinutii, sfatuiti sa aleaga o viata fara droguri

Ieri, un grup de detinuti din cadrul Penitenciarului de Maxima Siguranta s-a intilnit, pentru a doua oara, cu reprezentantii Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila, in cadrul proiectului de prevenire a consumului de droguri "O viata fara droguri". Daca la prima intilnire persoanele private de libertate au fost informate despre efectele consumului de alcool si tutun, considerate droguri licite, de aceasta data detinutii au aflat despre consecintele drogurilor ilicite, de mare risc, actiunea lor asupra organismului, dependenta fizica si psihica. In cadrul actiunii le-au fost explicati termenii: dependenta, toleranta, droguri, sevraj si a fost prezentat un material video. Detinutii au avut astfel posibilitatea sa adreseze intrebari specialistilor referitoare la problematica expusa. De asemenea, reprezentantii Centrului Antidrog au avut in vedere si stabilirea situatiilor care pot conduce la consumul de alcool, tutun sau droguri, astfel incit persoanele incluse in proiect sa constientizeze alegerea pe care o vor face.
"Obiectivele pe care specialistii centrului le urmaresc in cadrul proiectului "O viata fara droguri" sint sa informeze grupul tinta atit cu privire la efectele consumului de tutun, alcool si droguri in plan personal si social, dar si referitor la serviciile pe care le poate accesa o persoana cu probleme legate de adictii. Nu in ultimul rind se doreste dezvoltarea unor abilitati de a face fata unor situatii critice fara consum de alcool, tutun sau droguri, stiut fiind faptul ca exista un cumul de factori care pot conduce la adoptarea unei conduite indezirabile", a precizat coordonatorul Centrului Antidrog, psiholog Elena Nechifor.
Proiectul "O viata fara droguri" se incadreaza in Planul de Actiune pentru implementarea Strategiei Nationale Antidrog si a fost lansat la Penitenciarul Braila in data de 26 iunie - Ziua Mondiala impotriva Traficului si Consumului Ilicit de Droguri. Astfel se continua activitatea de prevenire initiata de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog, in parteneriat cu Serviciul de Interventie Psihosociala din cadrul Penitenciarului de Maxima Siguranta Braila, in anul 2006, cind a fost derulat un alt proiect adresat in special persoanelor tinere aflate in detentie si la care au luat parte peste 80 de detinuti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro