Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Desecretizarea dosarului senatorului Cătălin Voicu

Avocatul lui Cătălin Voicu, Ioan Cazacu, a cerut, ieri, Completului de 9 judecători al instanţei supreme, la judecarea recursului împotriva prelungirii arestării senatorului, desecretizarea întregului dosar care îl priveşte pe Voicu, motivând că este necesară pentru a îşi face apărarea. Avocatul Ioan Cazacu a spus că instanţa de fond a respins această cerere, însă nu şi-a motivat decizia. În consecinţă, Completul de 9 judecători a stabilit că se va pronunţa şi în privinţa desecretizării dosarului Voicu, clasificat în baza unui mandat de siguranţă naţională.

Mai mult, Cazacu a menţionat că a cerut certificat ORNISS, în baza căruia poate vedea informaţii clasificate, însă solicitarea i-a fost respinsă. La ieşirea din sala de judecată, avocatul a explicat că desecretizarea poate fi făcută de instanţa supremă, însă decizia finală aparţine CSAT-ului, pentru că e instituţia care a dispus clasificarea dosarului.

ÎCCJ a rămas în pronunţare şi pe recursul făcut de Voicu împotriva deciziei de prelungire cu 30 de zile a mandatului de arestare.
Categorie articol: 

Comentarii