Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Descinderi domiciliare pentru anihilarea unei reţele de traficanţi de droguri

* procurorii DIICOT au reţinut opt indivizi, dintre care şase au fost arestaţi preventiv * intră pe www.obiectivbr.ro să vezi imagini video cu captura procurorilor DIICOT

O grupare specializată în traficul de droguri de risc, pe relaţia România - Spania, a fost destructurată de procurorii DIICOT, în urma unor percheziţii domiciliare efectuate în Brăila şi Bistriţa-Năsăud. În urma descinderilor au fost reţinuţi opt suspecţi, în locuinţele cărora anchetatorii au găsit mai multe ţiple ce prezentau urme vegetale, precum şi câteva ghivece cu plante ce par a fi cannabis.

{flv}26drog{/flv}

După zece luni de cercetări, procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Cluj şi Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud au reuşit să anihileze reţeaua. În urma investigaţiilor s-a stabilit că din grupare fac parte opt tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 28 de ani, toţi din judeţul Bistriţa. Cercetările au scos la iveală faptul că, în toamna anului 2009, unul dintre membri a primit din Spania 500 de grame de cannabis, în timp ce alţii s-au ocupat de distribuirea drogurilor pe piaţa bistriţeană. Până în prezent, poliţiştii au reuşit identificarea a 45 de consumatori, suspectaţi că au achiziţionat droguri de la gruparea respectivă. În aceste condiţii, luni, în baza autorizaţiilor emise de către instanţele de judecată, poliţiştii antidrog au efectuat 10 percheziţii domiciliare în municipiul Bistriţa, una în localitatea Sintereag şi una în municipiul Brăila, la locuinţele suspecţilor. Cu această ocazie au ridicat mai multe ţiple conţinând urme vegetale, ghivece cu plante ce par a fi cannabis şi diverse obiecte ce prezintă urme vegetale, precum şi mai multe hard-disk-uri. "În baza probatoriului administrat în cauză de poliţişti, procurorii DIICOT au dispus luarea măsurii reţinerii pentru 24 de ore faţă de toţi cei opt suspecţi, şase dintre ei fiind ulterior arestaţi preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc, fără drept şi deţinere de droguri de risc, fără drept pentru consum propriu, fapte prevăzute de Legea 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale", se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Categorie articol: 

Comentarii