Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deputatul Varga îşi face raportul parlamentar în faţa presei

Deputatul PNL, Vasile Vraga şi-a punctat activitatea în forul legislativ din perioada septembrie 2013 şi până în iunie 2014, când parlamentarii au intrat în vacanţă. Concret, printr-un comunicat de presă transmis redacţiei acesta a precizat în "cifre" că a avut 21 iniţiative legislative, 5 declaraţii politice, 7 interpelări şi întrebări adresate miniştrilor Guvernului României,15 luări de cuvânt în plenul Parlamentului şi 5 sesizări la Curtea Constituţională. "Dincolo de acestea, doresc să mai menţionez că în cadrul şedinţei Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor din data de 13 decembrie 2013, am votat împotriva propunerii legislative pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse. Am spus la momentul respectiv că, pentru o asemenea lege, era necesară o dezbatere mai largă, mai transparentă. O astfel de dezbatere a avut loc din iniţiativa liberalilor (în data de 26 martie a.c.), la sediul Grupului Parlamentar al PNL. Atunci, în intervenţia pe care am avut-o, am reiterat nevoia respingerii acestei propuneri legislative", se specifică în documentul trimis de către Varga.
Totodată acesta mai notifică faptul că s-a împotrivit iniţiativei guvernamentale ce urmărea desfiinţarea mai multor instanţe din ţară, printre care şi Judecătoria Însurăţei, din judeţul Brăila.
"Atât în cadrul dezbaterii publice pe această temă, cât şi în şedinţa Comisiei Juridice (dar şi a plenului Camerei Deputaţilor), am atras atenţia că desfiinţarea judecătoriilor din ţară nu înseamnă decât "mai puţină justiţie", lucru ce nu putea conduce către ceva bun. Prin renunţarea la serviciile Judecătoriei Însurăţei, oamenii din zonă nu ar fi avut decât de suferit", precizează deputatul liberal.
De asemenea, Varga menţionează că a fost unul dintre semnatarii moţiunii de cenzură "Opriţi Guvernul Ponta 3 - Guvernul corupţiei, demagogiei şi minciunii!", dar şi al moţiunilor simple "O reformă a administraţiei fără consens nu are succes!" şi "Guvernul Ponta 3 ameninţă viaţa pacienţilor: amână lista de medicamente compensate".

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii