Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deputatul galatean PC Liviu Bogdan Ciuca se abtine de la comentarii legate de mia de hectare

Deputatul galatean Liviu Bogdan Ciuca a declarat, ieri, in cadrul conferintei de presa de la Braila, ca nu isi poate spune parerea in ceea ce priveste schimbarea destinatiei unei suprafete de teren din cele 1000 de hectare apartinind comunei brailene Vadeni si date in administrarea municipalitatii galatene. Este vorba despre 26 de ha, pe care primarul Galatiului, Dumitru Nicolae, le-a incredintat unei firme, fara licitatie, pentru construirea unui centru comercial si a unui hipermarket, desi suprafata este destinata constructiei de locuinte sociale.
"Am citit in presa despre discutiile legate de cele 1000 de ha. Ma feresc sa dau raspunsuri transante in conditiile in care nu cunosc problema, trebuie sa ma interesez, sa vad care a fost procedura apoi pot da un raspuns. Totusi va pot spune ca cele 1000 de ha s-au dat in administrarea municipalitatii galatene in mod legal, pentru ca a existat o hotarire de guvern care nu are cum sa fie ilegala. Daca ne depasim orgoliile, eu zic ca putem gasi o rezolvare care este in interesul tuturor", a precizat Bogdan Ciuca.
Deputatul galatean a fost insa contrazis de presedintele PC Braila, Gheorghi Obreja, care a precizat ca mai exista o lege prin care s-a facut o impartire teritoriala a fiecarui judet si aceasta in mod sigur a fost incalcata. Obreja a spus ca nu este normal ca un judet sa primeasca o parte din suprafata ce apartine judetului vecin.
"Ce ar fi daca si judetul Buzau, cu care ne invecinam, ar lua 1.000 de ha din judetul nostru, Ialomita ar mai lua 1.000 de ha, credeti ca ar fi legal? Granitele teritoriale ale fiecarui judet trebuie respectate. Mie nu mi se pare legal ca cele 1.000 de ha au fost date Galatiului, nu mai vorbesc de schimbarea destinatiei unei suprafete din acest teren", a spus presedintele PC.
Deputatul galatean, Bogdan Ciuca, s-a abtinut din nou de la comentarii si a spus ca nu se baga, deoarece aceasta problema trebuie rezolvata de autoritatile locale brailene si galatene.
Categorie articol: 

Comentarii