Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deputatii au adoptat pe articole ordonanta privind cresterea salariilor din invatamint

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, ieri, pe articole, OUG privind cresterile salariale pentru cadrele didactice, inclusiv amendamentele PSD privind majorarea salariilor acestora cu 50%.
Votul final la acest proiect urmeaza sa fie dat in sedinta de plen a Camerei Deputatilor de marti.
Sindicatele din educatie au trimis, tot ieri, o scrisoare fiecarui parlamentar in care se cere sustinerea pentru votarea legii de majorare a salariilor profesorilor universitari cu 74 la suta si a celor preuniversitari cu 54 la suta.
Reprezentantii celor trei federatii din invatamint - Federatia Sindicatelor Libere din Invatamint (FSLI), Federatia Spiru Haret si Federatia Alma Mater - le transmit parlamentarilor ca acest inceput de an scolar si universitar este un bun prilej pentru ei sa dovedeasca, prin votarea legii care prevede cresterea salariilor in invatamint, "ca sint atasati valorii scolii romanesti si de dascalii acesteia", a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, presedintele executiv al Federatiei Spiru Haret, Marius Nistor.
Pe linga adresa trimisa parlamentarilor, sindicalistii avertizeaza ca daca legea nu este votata din lipsa de cvorum, senatorii si deputatii vor avea parte de "o campanie electorala gratis in toate unitatile scolare", cu precizarea pozitiei fiecarui parlamentar fata de aceasta initiativa.
FSLI ameninta, pe 18 septembrie, ca va picheta sediul Guvernului, iar apoi va organiza un mars de amploare in Capitala, daca Executivul nu va respecta ordonanta de majorare cu 50 la suta a salariilor profesorilor.
Camera Deputatilor ar urma sa dezbata, luni, proiectul PSD privind majorarea salariilor in invatamint.
Reprezentantii federatiilor din educatie au anuntat ca vor participa la dezbaterile acestui proiect.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii