Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deputaţii şi-ar putea lua concediu fără plată săptămâna viitoare

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat miercuri că şedinţa Biroului Permanent nu s-a putut desfăşura din cauza absenţei mai multor membri ai Biroului, dar că deputaţii prezenţi au discutat despre programul de săptămâna viitoare. "Am stabilit ca săptămâna viitoare deputaţii să intre în zilele stabilite de Guvern fără plată, astfel că nu vor lua indemnizaţie sau diurne şi nu vor avea activitate, se vor ţine doar şedinţele de Birou Permanent", a precizat Anastase.

Potrivit acesteia, tot luni se va stabili modalitatea de reducere a cheltuielilor de personal cu angajaţii Camerei Deputaţilor.

Pe de altă parte, viceliderul grupului PSD-PC Aura Vasile a precizat că, tot informal, deputaţii prezenţi au stabilit ca luni secretarul general al Camerei să prezinte Biroului Permanent un proiect de buget al Camerei pe 2010, care să fie analizat şi discutat în această şedinţă. Social-democrata a precizat că de la Biroul Permanent de miercuri au lipsit toţi cei patru secretari şi un chestor.

Angajaţii instituţiilor de stat vor avea cel mult opt zile de concediu fără plată, în lunile noiembrie şi decembrie, numărul exact al zilelor de concediu urmând să fie stabilit de conducerea fiecărei instituţii, în urma discuţiilor cu angajaţii, a declarat marţi premierul în exerciţiu Emil Boc.
Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a precizat şi el, luni că, Guvernul lasă la latitudinea ordonatorilor principali de credite să aleagă forma în care poate fi aplicată Legea, explicând că există posibilitatea aplicării unui program de lucru redus, a trimiterii angajaţilor în concediu sau a aplicării unei combinaţii între programul redus şi zilele de concediu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii