Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Democratii nu vor sa-si faca sondare impreuna cu PSD-ul

Social-democratii braileni au inceput sa aiba gusturi ciudate, in materie de politica. Ei si-au facut publica recent o fantezie care ii obsedeaza de ceva vreme si pe care au simtit nevoia sa o impartaseasca lumii, prin intermediul presei, inainte de a le face propunerea rusinoasa personal, celor cu care vor sa se cupleze. Ca sa nu va mai tinem mult in suspans, va spunem ca fantezia PSD-istilor era sa se sondeze in comun cu toate partidele politice locale. Noi ne-am gindit de la bun inceput ca nu exista sonda destul de mare si de tare, ca sa poata fi folosita in acest caz, dar presedintele PSD, Gheorghe Bunea Stancu, o tinea pe-a lui: este posibil si chiar este de dorit! Din lipsa de lideri politici locali, pe motiv de concedii, propunerea lansata de PSD in urma cu citeva saptamini nu si-a primit raspunsul. Abia zilele trecute, intrebat de un ziarist, liderul PD Horia Vasioiu - care este el democrat, dar nici chiar asa, sa si-o puna de-o sondare cu PSD-istii - a pufnit in ris, prabusindu-se peste masa. Dupa ce si-a revenit si si-a sters lacrimile - de la ris -, Vasioiu a raspuns cit se poate de delicat, pentru a nu-i jigni sentimentele lui Stancu: "Nu!". Daca n-ar fi fost delicat, liderul PD i-ar fi explicat lui Stancu faptul ca exista un singur lucru pe lume pe care si l-ar face impreuna cu el: hara-kiri, murind ca un martir, pe altarul salvarii comunitatii.
Ideea a fost traznita din start, trebuie s-o recunoastem, dar parea chiar verosimila, pe linga acelea ale aeroportului de la Ianca, refacut la patru ace de Consiliul Judetean, a aeroportului international "Dunarea de Jos" si a podului peste Dunare. Vasioiu nu-l crede pe Stancu nici cind vorbeste in somn, daramite cind glasuieste in stare de veghe, asa ca treaba cu "sa fie un sondaj corect", il lasa rece. Stiindu-l pe presedintele PSD descurcaret din fire, cind e vorba sa faca bani din piatra seaca, cine stie ce se gindeste Vasioiu: "La o cercetare estimata de 11 .000 de euro, Stancu isi scoate partea lui 12.000 euro, punind Concivia sa faca sondajul, punindu-l pe Alin Teodorescu sa scrie IMAS pe coperta, in schimbul unei beri, la Continental si facind si-o rectificare de buget!".
Singurul pe care poate ar fi putut sa-l abureasca Stancu, in numele asa-zisei lor prietenii lor, era liberalul Cibu, dar de cind acesta are un consilier uns cu toate alifiile, nu prea mai tine vrajeala. Nu de alta, dar patru ochi vad mai bine decit doi, mai ales cind sint si larg deschisi, iar trei urechi aud mai bine decit una.
Categorie articol: 

Comentarii