Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Declaratiile de venit s-au depus in proportie de 94%

Potrivit datelor furnizate de Directia Generala a Finantelor Publice Braila un numar de 9.016 contribuabili braileni au depus, pina la data de 15 mai, declaratii privind veniturile realizate in anul 2006.
Numarul contribuabililor care aveau obligatia depunerii declaratiilor de venit este 9.595, ceea ce inseamna ca aproximativ 94% dintre braileni s-au incadrat in termenul limita prevazut de lege.
Numarul declaratiilor depuse de contribuabilii care au realizat venituri din transferul titlurilor de valoare pentru care exista obligatia stabilirii cistigului net a fost 96.
Demn de mentionat este faptul ca 7.347 de braileni au completat cereri prin care au decis directionarea unui procent de 2% din impozitul datorat statului catre o entitate nonprofit.
In perioada urmatoare, Fiscul va transmite instiintari catre
contribuabilii care nu au depus declaratiile de venit pe anul 2006,
prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, prin care li se
va notifica acestora depasirea termenului legal de depunere a
declaratiilor, precum si consecintele neindeplinirii acestei obligatii.
Concret, potrivit Codului Fiscal, in cazul persoanelor fizice, nedepunerea in termenul prevazut de lege a declaratiei de venit constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10 la 100 lei RON.
Daca nici dupa 15 zile de la primirea notificarii cei vizati nu se prezinta pentru clarificarea situatiei, atunci Fiscul va emite din oficiu decizia de impunere, conform informatiilor pe care le detine din baza de date.
Categorie articol: 

Comentarii