Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Decizii ale Comitetului Executiv al FRF

"Conform unei recomandari FIFA, de rotire a cadrelor ca sa nu devenim apatici din cauza uzurii, Comitetul Executiv a decis modificarea componentelor comisiilor", a spus presedintele FRF, Mircea Sandu.
Noul presedinte al Comisiei de Disciplina este Daniel Marin Cernat, in locul lui Viorel Ros, in timp ce vicepresedinte a fost numit Mircea Dridea. Adrian Negut, Ghita Lucian si Victor Cicu sint membri, in timp ce Mircea Cezar Ionescu si Ilie Stelian sint secretarii din partea LPF, respectiv FRF.
La Comisia pentru Statutul Jucatorului, fostul presedinte Ion Turculeanu a fost inlocuit de Dumitru Gabriel Manu. Vicepresedinte a fost numit Constantin Son, iar Ionut Matei, Ion Moraru si Gabriel Ionescu sint membri. Alina Stefanescu si Adrian Ramureanu au fost numiti secretari ai comisiei.
Presedinte al Comisiei de Apel de la LPF a ramas Daniel Florea, in timp ce vicepresedinte a fost numit Ovidiu Mihut. Vasile Grigoras, Giulian Slav si Valentin Iepure vor fi membri ai comisiei. Secretar a ramas Mircea Cezar Ionescu.
La Comisia de Apel a FRF s-a pastrat aceeasi comisie, respectiv Mugur Filipescu (presedinte), Daniela Fantu (vicepresedinte), Giulian Slav, Cristina Racovita (ambii membri), Ilie Stelian secretar.
Dintre cei opt membri ai Curtii de Arbitraj pentru Fotbal, numai Alexandru Porojnicu a ramas din vechea comisie. Ion Turculeanu, presedinte, Dragos Chirea, Adrian Mircu si Vasile Dinu au fost propusi de catre cluburi, in timp ce Elena Stoian, vicepresedinte, Alexandru Porojnicu, Virgil Dobre si Elena Mindruta, au fost propusi de catre AFAN.
Comitetul Executiv a decis ca fotbalul pe plaja sa devina o subcomisie a futsalului. Scoala Federala de Antrenori va trebui sa pregateasca antrenori, iar o echipa nationala va fi creata in curind.
Presedintele FRF a mentionat ca va trimite cluburilor reglementari privind modul in care juniorii pot fi transferati la echipe din afara tarii. "Pina acum, juniorii puteau fi transferati pe plan international numai daca aveau 18 ani. Odata cu aderarea la Uniunea Europeana, la aceasta regula se aplica trei exceptii: 1. parintii jucatorului se muta in tara unde isi are sediul noul club, pentru motive care nu au legatura cu fotbalul. 2. Transferul are loc pe teritoriul UE si jucatorul are intre 16 si 18 ani. Noul club trebuie sa indeplineasca niste obligatii minime, printre care standardul de viata optim si asigurarea unei instruiri sportive corespunzatoare. 3. Daca jucatorul se transfera la o echipa straina, dar la maxim 50 de kilometri de tara, va merge la scoala in tara de origine si va locui acasa", a completat Sandu.
Presedintele executiv al Politehnicii Timisoara, Gheorghe Chivorchian, care era reprezentantul cluburilor de Liga a II-a in Comitetul Executiv al FRF, din partea gruparii FCM Bacau, a ramas membru, dar din partea gruparii Poli II Timisoara. "Nici macar nu s-a luat in discutie schimbarea lui Chivorchian. Am inteles ca are echipa si in divizia a doua", a declarat presedintele clubului Gloria Bistrita, Jean Padureanu.
Mircea Sandu a adaugat ca 33 de meciuri din palmaresul echipei nationale vor fi trecute in cel al echipelor olimpice si secunde. "O decizie comuna a FIFA si IFFHS este legata de meciurile echipei olimpice dupa anul 1956 si pina in 1976. Echipa nationala a desfasurat 31 de meciuri, care au fost inscrise in palamaresul primei reprezentative si ele trebuie trecute intr-un palmares al echipelor olimpice. Astfel, echipa nationala va avea mai putin cu 31 de meciuri. De asemenea, inca doua meciuri se vor scadea din palmaresul echipei nationale, pentru ca in 1980 s-au jucat doua partide amicale in Columbia. Una cu Ungaria, dar cu echipa secunda si ei nu au trecut acest meci ca palmares, iar alta cu echipa Ecuadorului, care a jucat cu formatia sub 23 de ani", a precizat Sandu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii