Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Decizie finală a FRH: HC Dunărea încheie campionatul pe locul al 5-lea

* clasamentul final din Liga Naţională de handbal feminin este cel de la momentul  întreruperii competiţiei * “Noi ne-am realizat obiectivul”, spune profesorul Marian Neta * SCM Rm. Vâlcea termină campionatul pe primul loc în Liga Florilor * dacă CSM Bucureşti va primi un wildcard pentru a participa în Liga Campionilor, formaţia brăileană va evolua, alături de  Minaur Baia Mare şi SCM Gloria Buzău, în European Handball League

 

 

 

Ceea ce se ştia deja de o săptămână, că sezonul competiţional 2019-2020 nu se va mai relua, s-a concretizat luni în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal. Federaţia Europeană de handbal a trimis înştiinţări federaţiilor naţionale că înscrierile pentru Liga Campionilor se pot face până la data de 1 iunie, iar pentru Europa Handball League până la data de 13 iulie, astfel că nu mai era timp pentru disputarea meciurilor rămase de jucat din returul Ligii Florilor. În aceste condiţii, în cadrul şedinţei de luni, s-a stabilit ca sezonul 2019-2020 să se încheie, iar clasamentele finale să fie acelea de la momentul  întreruperii competiţiilor.

S-a decis de asemenea că nu se vor acorda titlurile naţionale în acest campionat şi că nu va retrograda nicio formaţie. Iar noul sezon competiţional va avea la start 16 echipe. În aceste condiţii, echipa de pe primul loc, SCM Rm. Vâlcea, va reprezenta România în Liga Campionilor în sezonul 2020-2021, iar CSM Bucureşti, a doua clasată, va solicita Federaţiei Europene de Handbal un wildcard pentru a participa în această competiţie şi cu siguranţă că  îl va primi. Astfel că următoarele 3 clasate, Minaur Baia Mare, SCM Gloria Buzău şi HC Dunărea vor evolua în European Handball League.

“Fiind o situaţie de criză consider că şi deciziile FRH au fost luate tot  în condiţii speciale. În momentul în care Federaţia Europeană de handbal a trimis înştiinţări federaţiilor privind înscrieirile în cupele continentale era clar că acest cmpionat nu mai putea continua. FRH a decis îngheţarea sezonului competiţional, iar clasamentul final să fie cel de la momentul  întreruperii Ligii Florilor. SCM Rm. Vâlcea este pe primul loc, noi pe poziţia a 5-a, ceea ce înseamnă că ne-am realizat obiectivul”, ne-a declarat profesorul Marian Neta, vicepreşedintele clubului HC Dunărea.

 
Categorie articol: 

Comentarii