Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Decizia FIFA in conflictul cu Chelsea este injusta si vreau sa lupt pentru dreptate"

Atacantul Adrian Mutu a declarat, miercuri, la Constanta, ca decizia luata de Camera de Rezolvare a Disputelor din cadrul FIFA, prin care el trebuie sa plateasca despagubiri clubului Chelsea in valoare de 17.3 milioane de euro, este injusta si a mentionat ca vrea sa lupte pentru dreptate.
"Ma bucur de sprijinul acordat de AFAN (Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori), cit mai ales de cel al FIFPro (Federatia Internationala a Fotbalistilor Profesionisti). Ma bucur ca sintem pe aceeasi unda. Nu mi se pare corect ce mi se intimpla. E bine sa am alaturi aceste sindicate. Sper sa facem o treaba buna. Multumesc presedintelui de onoare pe care il avem (n.r. - capitanul nationalei, Cristian Chivu). Decizia este injusta si as vrea sa ma lupt pentru dreptate", a afirmat Mutu, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Mutu si Chivu au participat, miercuri dimineata, la Constanta, la o conferinta de presa, la care au mai fost prezenti si reprezentantii FIFPro - Wil van Megen, Tony Higgins si Albert Mantingh, dar si al AFAN - Dumitru Costin.
Cristian Chivu a declarat ca AFAN si FIFPro il vor sustine pe Mutu. "Este cea mai importanta miscare pe care o sustine sindicatul nostru prin afiliere la FIFPro, cea mai mare miscare de sustinere pe care o facem pentru un sportiv. Ne pare rau ca este implicat Adi Mutu. Sindicatele de fotbal sint o miscare pentru jucatori, care sustin in totalitate jucatorii, avem aceleasi drepturi ca si un om de rind. Ne bucuram ca putem demonstra ca sindicatul sustine jucatorii, ca nu am ajuns la sclavagism si nici nu vom ajunge veodata. Nu sintem de luat in deridere. Il vom sustine pe Adi, vom fi alaturi de el, il vom ajuta", a mentionat Chivu.
Internationalul roman Adrian Mutu, legitimat in prezent la AC Fiorentina, a depus un memoriu la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) prin care contesta decizia FIFA de a-l obliga sa plateasca despagubiri clubului Chelsea.
Camera pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA a decis, la 7 mai, ca Mutu trebuie sa plateasca fostului sau club, Chelsea, despagubiri in valoare de 17.173.990 de euro, pentru incalcarea contractului, iar acum internationalul roman a cerut TAS sa anuleze decizia FIFA si sa decida ca de fapt nu trebuie platita nici o compensatie.
TAS va lua ulterior o decizie cu privire la procedura de arbitraj, in concordanta cu Codul de Arbitraj pentru Sport. In general, TAS anunta deciziile in termen de patru luni de la inaintarea apelului.
Chelsea l-a achizitionat pe Adrian Mutu de la FC Parma, in vara lui 2003, contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline si a renuntat la serviciile acestuia in octombrie 2004, dupa ce jucatorul a fost depistat pozitiv la un control antidoping. Mutu a fost suspendat sapte luni de federatia engleza pentru consum de cocaina si dupa ispasirea pedepsei, romanul a semnat cu Juventus Torino din postura de jucator liber. Clubul englez sustine ca, prin comportamentul sau, Adrian Mutu a provocat gruparii o pierdere de 13 milioane de lire sterline.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii