Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De ziua lor, jandarmii “se dau în spectacol”

pe 3 aprilie, se împlinesc 167 de ani de când s-au pus bazele Jandarmeriei Române • în acest context, sâmbătă şi duminică, jandarmii organizează exerciţii demonstrative în Parcul Monument, iar luni se va desfăşura “Ziua Porţilor Deschise” la sediul instituţiei

 

La ceas aniversar, jandarmii brăileni desfăşoară acţiuni specifice menite să evidenţieze activitatea instituţiei şi să îi atragă pe tineri către această meserie.

Pe data de 3 aprilie, jandarmii brăileni sărbătoresc 167 de ani de când a fost semnată “Legiuirea pentru reformarea corpului Slujitorilor în corp de Jandarmi”, de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, act care a pus bazele Jandarmeriei Române şi care a rămas un document de referinţă pentru evoluţia ulterioară a instituţiei. Pentru a marca această sărbătoare, în săptămâna 27-31 martie, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila se desfăşoară o serie de competiţii sportive – minifotbal, tenis de masă, şah şi tir.

La finalul săptămănii, pe 01 şi 02 aprilie , în intervalul orar 15.00-19.00, un stand de prezentare a Jandarmeriei va fi amplasat în rondoul Parcului Monument. Cei interesaţi să vadă materialele şi tehnica folosite în misiunile instituţiei sunt aşteptaţi să îşi satisfacă aici curiozitatea. Pentru elevii de liceu care doresc să opteze pentru o carieră militară în Jandarmeria Română, un specialist din cadrul Biroului Resurse Umane va oferi informaţiile necesare.

Duminică, în jurul orei 17.00, în aceeaşi zonă, luptătorii Detaşamentului Mobil de Intervenţie vor desfăşura şi exerciţii demonstrative. Surprizele vor continua şi  luni, când la sediul inspectoratului, din strada Industriei, nr.1, în intervalul orar 11.00-13.00, se va desfăşura Ziua Porţilor Deschise.
Categorie articol: 

Comentarii