Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De Sarbatori, brailenii se inghesuie la statiunile de pe Valea Prahovei, Baile Herculane sau Slanic Moldova

In apropierea sarbatorilor, agentiile de turism din Braila pun la dispozitia potentialilor turisti oferte atractive atit pentru piata de turism interna, cit si pentru destinatiile din strainatate. In medie cele mai cautate destinatii interne sint cele de pe Valea Prahovei, Slanic Moldova, Poiana Brasov, Baile Herculane sau Sovata.
Alina Mascu, director al agentiei de turism Vacanta Club : "De Revelion cele mai cautate destinatii au fost cele din strainatate, Egipt, Dubai, Turcia, Grecia sau Tunisia. In privinta ofertelor de Craciun din Romania cele mai cautate destinatii sint Bran-Moeciu, Vatra Dornei, Valea Prahovei, Maramures, Paltinis pentru care am vindut in jur de 10-12 pachete. Pentru Craciun am vindut cam tot 10-12 pachete in strainatate, pentru Viena sau pentru Budapesta. Ca numar de persoane, 10-12 pachete inseamna in jur de 20-25 de persoane. In total, am trimis asadar cam 40-50 de persoane in vacante."
Gica Cheles, agentia de turism Pro Voiaj: "Oferte avem. In vara turistii au preferat in mare parte sa se duca in statiuni de pe litoralul bulgaresc. Acum insa, fiind iarna, lucrurile stau exact pe dos, turistii braileni care sint clientii nostri prefera destinatiile interne. Ofertele interne au in aceasta perioada cite doua pachete diferite, unul pentru Craciun, in Maramures de exemplu, unde turistii pot avea parte de plimbari cu sania pe munte. Oferta mai include 4 nopti de cazare, mic dejun plus o masa festiva. Preturile sint mult mai mici in acest caz decit in cazul ofertelor de Revelion. De Revelion avem oferte pentru Valea Prahovei, Calimanesti, Caciulata, Voineasa, Baile Herculane, Tusnad, Vatra Dornei. Preturile sint in jur de 4-5 milioane ROL/ persoana. Clientii nostri prefera in general Valea Prahovei. In cadrul ofertelor din strainatate am vindut pachete pentru Viena, Egipt sau Paris. La Viena o vacanta de Revelion costa 249 de euro plus 299 de RON cheltuieli pe timpul transportului in Romania."
Agentia de turism ObiectivTour, situata pe strada 1 Decembrie 1918, bl.3A, etj.1(sediul Cotidianului "Obiectiv-Vocea Brailei"), tel.614847, ofera sejururi in Grecia la Serres, Atena, Peloponez, Kalambaka intre 29 decembrie 2006 si 6 ianuarie 2007, incluzind transportul cu autocarul, 8 nopti de cazare la hoteluri de 2 sau 3 stele cu mic dejun inclus si masa de Revelion optionala la un pret de 327 de euro de persoana. O excursie de Revelion la Paris, pentru potentialii turisti costa 635 de euro plus 250 de lei de persoana, asigurindu-se transportul cu avionul, transferuri si 5 nopti de cazare cu mic dejun inclus la un hotel central de 4 stele. Masa festiva de Revelion este optionala.
Iuliana Blaise, directorul agentiei de turism "ObiectivTour": "In cadrul agentiei noastre de turism clientii gasesc calitatea serviciilor turistice. Noi ne ocupam doar cu turismul, nu doar cu servicii de transport, asa cum fac multe alte agentii de turism. Pina acum am trimis 20 de persoane in sejururi interne. Destinatiile cele mai cautate prin agentia noastra de turism sint Bran, Maramures, Valea Prahovei. Totusi cele mai cautate destinatii ramin cele din strainatate. Practic, din toate ofertele pe care le-am dat 90% au fost pentru strainatate, Maroc, Austria sau Franta."
Costica Popescu, director Biroul de Turism pentru Tineret: "Oferta din acest an a fost destul de bogata, cuprinzind oferte atit pentru Craciun, cit si pentru Revelion. Solicitarile sint putine, pina acum avem 30 de persoane pentru pachetul de Craciun. Circa 90% dintre turisti prefera Valea Prahovei. Pentru pachetul de Revelion avem, pina la aceasta data, inscrisi circa 28 de persoane pentru turism intern. Acestia au optat pentru Valea Oltului, Sovata, Tusnad. Pentru ofertele externe avem 8 persoane care au optat pentru destinatii ca Austria sau Malta. Pentru oferta de Craciun, la Predeal hotelul Eden, 3 stele ofera 4 nopti cazare, cu masa de Craciun, 345 RON. Hotelul Edelweis ofera 4 nopti de cazare, mic dejun, 2 cine festive, la un pret de 336 de RON. La Slanic Moldova, Vila Ioana, de 3 stele, ofera 5 nopti de cazare, pensiune completa, 2 cine festive la un pret de 607 RON. De Revelion, la Tusnad, hotelul Ciucas, de 2 stele, ofera 4 nopti de cazare, pensiune completa, petrecere de Revelion si carnaval la un pret de 960 RON."
Gheorghe Mosescu, director al agentiei de turism a sindicatelor, SIND-ROMANIA: "Valoarea ofertelor de Revelion pe care le-am vindut este de peste 1 miliard de lei vechi, iar pentru Craciun ofertele date au depasit suma de 300 de milioane de lei. Acest lucru se datoreaza faptului ca noi nu percepem nici un fel de comision. La ora actuala cele mai cautate statiuni sint cele de la Vidra sau Baile Herculane. Marele avantaj al clientilor nostri este ca noi avem propriile noastre baze turistice si in plus vacantele le au asigurate la cel mai mic pret posibil. Liderul de sindicat de la PETROSERV, de exemplu, a facut rezervari din luna noiembrie la statiunea Slanic Moldova, iar acum i s-a adaugat o zi in plus la sejur, gratuit. Astfel, in loc de 3 zile va sta 4, din care una gratis. Pina acum am trimis in sejururi aproximativ 80 de persoane."
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii