Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De plictiseala, i-a crapat capul cu toporul!

Crima oribila, duminica, in comunaTichilesti. Un satean de 32 de ani si-a ucis prietenul de 30 de ani lovindu-l in cap, de mai multe ori, cu o toporisca. Cei doi tineri, buni prieteni, s-au cinstit cu vin din belsug, la domiciliul lui Lili Bragau, dupa care Ionel Zemusoara s-a dus sa aduca de acasa un topor, pe care urmau sa-l foloseasca, pentru a taia via gazdei. Ei au continuat sa consume vin si dupa ce Ionel a revenit, pina cind pe oaspete, ametit de bautura, l-a luat somnul. Acesta s-a intins pe jos, ingnorind solicitarea gazdei de a urca in pat, pentru ca jos era rece. Vazind ca prietenul sau a adormit pe podea, gazda s-a infuriat, a pus mina pe topor si l-a lovit de mai multe ori in cap, omorindu-l pe loc. Dindu-si seama ce a facut, Lili Bragau a plecat de acasa, lasindu-si prietenul intr-o balta de singe, iar in ulita s-a intilnit cu tatal acestuia care venea sa-l caute. Tinarul i-a spus batrinului ca fiul sau este beat si a adormit, si l-a rugat sa-l mai lase citeva ore, ca sa-si revina din betie. Fara sa stie ce s-a intimplat, sateanul si-a vazut de drum catre casa, si a aflat ca baiatul sau era mort mai tirziu, dupa ce autorul s-a predat la politie. "Am trecut pe aici mai devreme, m-am intilnit cu el si l-am intrebat unde e fiu-meu, ca voiam sa vorbesc ceva cu el. Mi-a zis "lasa-l, ca acuma-i beat si doarme". Si cind colo, el nu dormea, el era mort in casa, de aia nu m-a primit! Moarte de om faceam, ca asa merita nenorocitul! Auzi, sa-l omoare cu toporul! Ce i-a facut baiatul meu, ca ii adusese toporul de acasa, ca sa-l ajute sa taie via!", ne-a declarat tatal victimei.
Matusa gazdei, Vasilica M., care fusese tot timpul prin curte, a fost uimita sa afle ce se petrecuse sub acoperisul sau: "Am fost acasa, cind s-a intimplat! Afara eram, la strada, aici, si dupa aceea m-am dus sa dau mincare la animale! N-am auzit nimic, cearta, scandal, tipete, nimic! Nici nu l-am vazut cind a plecat. Auzi, m-a lasat aici, acasa, cu mortul inauntru, fara sa spuna nimic! Doamne, Maica Domnului, ce sa patesc! Cind au venit politistii, m-am uitat, era jos, mort, plin de singe. Era lovit la cap".
Satenii s-au strins cu mic, cu mare, in ulita, cind au auzit ce s-a intimplat: "Au baut amindoi si unul dintre ei i-a dat cu toporul in cap, celuilalt. Erau prieteni buni, si chiar oarecum rude, pentru ca sora celui omorit il cununase pe cel care a dat cu toporul. Dupa aia, Lili a iesit in drum si s-a dus la politie, sa se predea", ne-a spus un vecin.
Cind si-a vazut fiul transportat intr-un sac si urcat in masina Medicinei Legale, mama victimei a lesinat.
Doctorul Aurelian Savu, medicul legist prezent la fata locului, ne-a declarat: "Victima prezinta la nivelul capului mai multe leziuni deosebit de grave, incompatibile cu viata, produse cu cea mai mare probabilitate, de catre un corp dur cu muchii".
Presupusul autor mai are la activ o condamnare pentru vatamare corporala, insa, de aceasta data risca sa ajunga dupa gratii pentru ani multi, de-acum inainte. Atit el, cit si victima lasa in urma cite un copil de 9 ani.
Categorie articol: 

Comentarii